Styreleder Stein Kinserdal har fredag hatt møter med administrasjonen i Helse Møre og Romsdal for å avklare situasjonen i helseforetaket.

– Det var viktig å få arbeida med to hovedspørsmål i dag, det ene gjelder hvem som skal konstitueres som administrerende direktør, og det andre gjaldt hvordan vi skal arbeide videre med styresaka, sier Kinserdal.

Les også: Tillitsvalgte krever at direktør i Helse Midt må gå

Offentliggjør hvem som konstitueres mandag

Han bekrefter at det nærmer seg ei avklaring på hvem som blir konstituert i stillinga.

- Vi kommer til å offentliggjøre dette mandag den 8. desember, sier han, og bekrefter at assisterende direktør Helge Ristesund ikke ønsker å være konstituert som adm.dir. i helseforetaket, men inntil nytt navn er på plass er det Ristesund som fungerer i stillinga.

- Jeg mener det er riktig at andre kommer inn. Til grunn for dette ligger ei vurdering av situasjonen slik som den er, sier Helge Ristesund sjøl. Han avviser at valget har noe med lojalitet i forhold til Astrid Eidsvik å gjøre.

Les også: Kinserdal i Ålesund for å rydde opp

Forstår Ristesund

På spørsmål om avgjørelsen til Ristesund kompliserer saka, svarer Kinserdal at det tempomessig hadde vært fint om Ristesund tok over.

- Ristesund har gitt en god begrunnelse og jeg har forståelse for at han ønsker å konsentrere seg om drifta av helseforetaket. Jeg får bruke helga og kontaktnettet mitt på å finne en kandidat og håper å ha landet dette innen mandag, sier han.

Les også: Mener Helse Midt skaper kaos

Fortsetter i samme tempo

Administrasjonen i Helse Møre og Romsdal arbeider nå videre med styresaka. Skrivearbeidet i saka er basert på idefaserapporten og resultatet fra den eksterne kvalitetssikringa, og skal legges fram den 10. desember som planlagt - og som styresak den 17. desember.

– Vi må understreke at det er styret i helseforetaket som skal behandle saka om tomtevalg for det nye sjukehuset i Nordmøre og Romsdal , og ikke administrasjonen, sier Kinserdal.

Les også: Overlegene støtter Eidsvik

Hvordan Helse Møre og Romsdal legger opp innholdet for den 10. desember, og ei endeleg avklaring på hvem som blir konstituert som administrerende direktør, blir gjort kjent i løpet av mandag den 8. desember.

Styret i Helse Møre og Romsdal skal 17. desember legge fram tomtesaka uten innstilling. Det betyr at det blir opp til styret og utforme vedtaket sjøl.