Fredag krevde tillitsvalgte for Legeforeningen ved Ålesund og Kristiansund sjukehus at administrerende direktør Daniel Haga i Helse Midt-Norge går etter at toppsjef Astrid Eidsvik i Helse Møre og Romsdal sa opp dagen i forveien.

I begrunnelsen for oppropet står det at Daniel Haga har sagt at han vil vurdere stillingen om folket har mistillit til ham.

Dette oppropet er i stor grad signert av personer som oppgir adresse på Nordmøre.

Mot-opprop

Men ikke alle er negative til jobben Daniel Haga har gjort. I et mot-opprop med navnet «Tillit til Daniel Haga - konstituert adm dir Helse Midt-Norge» har 314 personer signert i skrivende stund.

De fleste som har signert dette oppropet har oppgitt adresser i Romsdal.

Det kan virke som om geografi bestemmer om man har tillit eller mistillit til Haga.

Sjukehusbråket

Eidsvik grunnga oppsigelsen sin torsdag med at Helse Midt-Norge hadde grepet inn i den lokale prosessen. Haga fortalte fredag at han ikke helt kjente seg igjen i framstillingen som den avgåtte helsedirektøren har gitt.

– Vi har hatt diskusjoner om hvilken vekting vi skal ha av de ulike sidene ved tomtene, sa han da, og uttrykte samtidig forståelse for at Eidsvik kan ha en annen oppfatning enn ham.

Haga ønsket da ikke å kommentere utspillet fra tillitsvalgte i Legeforeningen ved Ålesund og Kristiansund sjukehus som krevde hans avgang.

– Jeg ønsker ikke å kommentere de reaksjonene i det hele tatt. Det er andre som må vurdere tilliten til meg, sa Haga og henviste til styret.