SISTE: Konsulenter kritiske til Eidsviks arbeid

Både konst. direktør Dag Hårstad og styreleder Stein Kinserdal i Helse Møre og Romsdal er enig om at styresaken, som helseforetaket har brukt tre år på, legges fram i dag klokka 11 uten innstilling til vedtak.

Det betyr at det vil bli en gjennomgang av saksutredningen, og styremedlemmene i Helse Møre og Romsdal vil ut fra framlegget og vedlegg forberede seg på å ta en avgjørelse i saken den 17. desember.

Dagen etter skal styret i Helse Midt-Norge gjøre det endelige vedtaket, og dette skal godkjennes i foretaksmøte med helseministeren den 19. desember.

Uten innstilling

Styret i Helse Møre og Romsdal skal dermed 17. desember disktutere seg fram til et vedtak for hvilken tomt som er best, uten at administrasjonen gir noen tomte-anbefaling til vedtak.

- Slik situasjonen er nå, og som styreleier tidligere har signalisert, vil helseforetaket publisere styresaken på vanlig måte, sier konst. direktør Dag Hårstad i en pressemelding.

Direkte på smp.no

Smp.no vil streame gjennomgangen av fakta i styresaken fra klokka 11.

- Siden dette er en komplisert styresak, legger vi tilrette for at ansatte og publikum får en kort orientering om innholdet, opplyses det.

Det vil i dag bli en rask innføring i hovedinnholdet i styresaken, inkludert kvalitetssikringsrapporten fra Holte Consulting.

Pressen ble henvist til å sitte på gangen under presentasjonen onsdag. Foto: Staale Wattø
Dag Hårstad tok mandag over som konstituert administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal, etter at Astrid Eidsvik trakk seg på dagen forrige uke. Foto: Odin Jæger