Helseminister Bent Høie (H) svarte mandag på det skriftlige spørsmålet Jenny Klinge (Sp) stilte om sjukehussaka.

Gjør som flere enn 20.000 andre - følg smp.no på Facebook

Stortingsrepresentanten fra Nordmøre ville vite om statsråden hadde tatt kontakt med styret i Helse Midt-Norge for å be de legge ett av tomtealternativene til grunn for arbeidet med nytt sjukehus for Nordmøre og Romsdal.

«Aktivt forhold»

Sunnmørsposten har tidligere skrevet at helseministeren allerede i sommer formidlet til daværende styreleder Marthe Styve Holte i Helse Midt-Norge, at han ønsket Molde-alternativet.

Les også: Helseministeren ønsket MoldeLes også: Høie vil ikke svare om tomtevalg

I svaret til Klinge påpeker Høie at det i en så vesentlig sak, vil være naturlig med kontakt mellom statsråd og styreleder, og at han hadde hatt et «aktivt forhold» til saken.

Høie gjentar videre mantraet fra de siste dagene, om at han ikke har «instruert» styreledere til å legge fram én løsning.

– Jeg har selvfølgelig gjennom prosessen fått kunnskap og gjort vurderinger av hva jeg tror er en samfunnstjenlig løsning. Jeg har imidlertid vært klar på at prosessen med de faglige vurderingene skulle gjennomføres uten at jeg skulle bidra til å påvirke disse, sier han samtidig.

Les hele spørsmålet og svaret på Stortingets nettsider

Stortingsrepresentant Pål Farstad (V) fra Kristiansund har stilt et tilsvarende spørsmål til Høie, som ikke var besvart tirsdag.

Ville ikke svare ja eller nei

Høie var også gjest i radioprogrammet Politisk Kvarter på NRK P2 tirsdag morgen, sammen med Høyres ordførerkandidat Vidar Solli (H).

I programmet unngikk ministeren igjen å svare på spørsmålet om han hadde gitt uttrykk for hvilken sjukehustomt han ønsket seg overfor noen av styremedlemmene. I stedet gjentok at Høie ikke hadde «instruert helseforetaket».

Statsråden bekreftet at han har en intensjon om å ta en avgjørelse i foretaksmøtet på fredag.