Den omstridte sjukehussaken i Møre og Romsdal, havner tirsdag på bordet til kontroll- og konstitusjonskomiteen i Stortinget, melder Nettavisen.

Det er lederen for Miljøpartiet De Grønne, Rasmus Hansson, som vil ta opp saken om hvordan helseminister Bent Høie har opptrådt i saken.

Gjør som flere enn 20.000 andre - følg smp.no på Facebook

Hansson mener det er reist tilstrekkelig med spørsmål om hvorvidt Høyre-statsråden har fulgt regelverket han er underlagt. Samtidig påpeker partilederen at han ikke selv har noen grunn til å komme med beskyldninger.

– Jeg synes ikke statsråden har vært så klar som han med fordel kunne ha vært. Her er det i første omgang ikke snakk om å rette beskyldninger i noen retning, men å ta på alvor at det tilsynelatende er en betydelig lokal mistillit, og den skal vi ta alvorlig, sier han til avisen.

Om Høie ikke kommer med en avklaring før avgjørelsen skal tas, mener Hansson at hele prosessen bør utsettes.

Sunnmørsposten har tidligere skrevet at helseministeren allerede i sommer formidlet til daværende styreleder Marthe Styve Holte i Helse Midt-Norge, at han ønsket Molde-alternativet.

Les også: Helseministeren ønsket MoldeLes også: Høie vil ikke svare om tomtevalg

Senest tirsdag unnlot helseministeren å svare konkret på om han hadde gitt uttrykk for sitt syn på tomtevalget overfor noen av medlemmene i helsestyrene som skal ta stilling til saken onsdag og torsdag denne uka.