Styremedlem Liv Stette i Helse Midt-Norge vil be resten av styret vurdere hennes habilitet når sjukehus-saken skal diskuteres kommende torsdag.

- Det er helt naturlig at jeg gjør det siden jeg på et tidligere stadium var med i en arbeidsgruppe som utarbeidet en uttalelse til fordel for Hjelseth, sier Liv Stette til smp.no tirsdag kveld.

Liv Stette var med å utarbeide uttalelsen som Sunnmøre Regionråd kom med 29.september i år. Her anbefalte de et nytt felllessjukehus for Nordmøre og Romsdal lagt "sentrumsnært Molde".

Stette er også kommunalsjef i Ålesund kommune og skrev saksframlegget til Ålesund formannskap 7.oktober der rådmannen anbefalte uttalelsen fra Sunnmøre regionråd.

Etter framlegg fra Frp gikk Ålesund formannskap for nytt sjukehus i Kristiansund i stedet.

Les også: Støtter sjukehus nært Kristiansund

Stette sier til smp.no at hun skrev saksframlegget i en tidlig fase - og før hun ble valgt inn i styret i Helse Midt-Norge.

- Når styret skal behandle sjukehus-saken torsdag vil jeg be dem vurdere min habilitet. Dette er uproblematisk.

Stette vil ikke spekulere i hva hun vil stemme om hun likevel blir erklært habil.

Sa nei

I et brev til Helse- og omsorgsdepartementet, helseminister Bent Høie, og styreleder og ledelse i Helse Midt-Norge, som er underskrevet av styreleder Arne Ingebrigtsen i Kom Vekst, kommer det fram at Ellen Engdahl i oktober ble spurt om hun ville være kandidat til vervet som nestleder/styremedlem i Helse Midt-Norge før Liv Stette, skriver Tidens Krav.

Engdahl problematiserte dette, med henvisning til at hun aktivt har tatt stilling til lokalisering av det nye fellessykehuset, gjennom sin stilling som daglig leder i Kom Vekst, næringsforeningen i Kristiansund.

Jobbet for Molde

I stedet for Engdahl ble kommunalsjef Liv Stette i Ålesund nytt styremedlem i Helse Midt-Norge.

- Stette har skrevet både Ålesund kommunes og Sunnmøre Regionråds høringsuttalelser som argumenterer for Hjelset-alternativet. Vi synes det fremstår svært uheldig at forespørselen til Engdahl trekkes på ovennevnte grunnlag, samtidig som det oppnevnes et styremedlem som er en tydelig aktør for den alternative lokaliseringen. Vi forventer i denne type saker at aktuelle kandidater opplyser om relevante forhold og at HOD/Eieravdelingen forsikrer seg om at de har nødvendig kunnskap om kandidatene,  før de oppnevner styremedlemmer, heter det i brevet.

Vil svare

Helse og Omsorgsdepartementet ønsket fredag ikke å komme med kommentarer knyttet til innholdet i brevet.

- Vi har mottatt brevet, og det vil bli besvart, opplyser kommunikasjonsenheten i Helse- og omsorgsdepartementet til Tidens Krav.

Stette sier til smp.no at hun er ukjent med oppslaget i Tidens Krav.

- Jeg har som sagt hele tiden vært innstilt på å be om styrets vurdering av min habilitet i denne konkrete saken. Slikt er helt uproblematisk for oss som kjenner byråkratiets spilleregler, sier Stette.