Styret i Helse Møre og Romsdal bestemmer seg onsdag for om de mener det nye sykehuset bør ligge i Molde eller Kristiansund. Torsdag skal styret i Helse Midt-Norge ta stilling til samme sak.

Følg styremøtet i Helse Møre og Romsdal direkte her

Jenny Klinge (Sp) fikk tidligere i uka fått svar på sitt skriftlige spørsmål, hvor statsråden gjentok mantraet om at han ikke «hadde instruert» noen til å legge ett tomtealternativ til grunn

Onsdag fikk Klinge mulighet til oppfølgingsspørsmål, og hun ville i likhet med flere andre vite om Høie hadde gitt uttrykk for sin mening om tomtevalget overfor noen av styrene i helseforetaket.

– Når jeg ikke svarer helt konkret på det spørsmålet, er det fordi både jeg og departementet har jevnlig kontakt med både administrasjonen og styreleder i helseforetakene. Styreleder har ofte behov for å drøfte vanskelige saker med meg. Det er god eierstyring, og viktig at denne kontakten skjer i fortrolighet, svarte Høie.

Helseministeren påpekte samtidig at dette ikke fratok styrene muligheten til å behandle saken på selvstendig grunnlag.

Høie sier han vil ta en selvstendig vurdering av saken når styrene har sagt sitt.

– Jeg tror alle har fått med seg at jeg ikke har instruert styreleder i saken. De tre alternativene er likeverdig utredet, og jeg aner ikke hva som blir utfallet av de to styremøtenes behandling, sa Høie.