Molde-ordfører Torgeir Dahl er glad for vedtaket om å legge det nye fellessjukehuset til Molde. Han sier en utsettelse ville vært det verste.

Han mener vedtaket ikke hatt blitt noe bedre om en hadde ventet to eller tre måneder. Men det ble lagt fram sterke beskyldninger om korrupsjon i møtet. De ansattes representanter i styret mente avgåtte helsedirektør Astrid Eidsvik ble presset til å velge Molde, og at det var knyttet en sluttpakke til å velge Molde.

Se også: Samlesak fra det høydramatiske styremøtet

Men Dahl mener det er mulig å ha tillit til vedtaket som nå er gjort.

– Det vesentlige spørsmålet er om denne kontakten var legitim i henhold til helseforetaksloven eller ikke. Hvis det er riktig, som det er sagt fra styreleder i Helse Møre og Romsdal, at de to styrene hadde bedt administrasjonene om å samordne seg, så er det helt i tråd med helseforetaksloven, mener Molde-ordføreren, som legger til at så sterke påstander også kan skape en tvil hos beslutningstakerne.

Tidlig i styremøtet ble det foreslått å lukke deler av møtet. Dahl er sjeleglad at det ikke ble gjort.

– Jeg mener styreleder gjorde det rette da han valgte å ikke lukke møtet.

– Jeg tør ikke tenke på hva slags konspirasjonsteorier som hadde kommet om det møtet hadde blitt lukket, så det var klokt, sier ordfører Torgeir Dahl.

Les også: Helse Midt avviser beskyldningene