På møtet fortalte styremedlemmene Harald Topphol og Charles Austnes at de er gjort kjent med at Astrid Eidsvik skal ha blitt presset av direktør i Helse Midt-Norge, Daniel Haga til å gå for Molde og at hun ville få sluttavtale dersom hun gjorde dette.

- Sluttavtale fortsatt ikke på plass

- Det er rett at jeg ennå ikke har fått noen sluttavtale etter avgangen min den 4. desember. Det er også rett at det har blitt tydelig formidlet gjennom epost fra styreleder Kinserdal at han har forstått Helse Midt-Norge slik at det vil være enklere å forhandle om sluttavtalen min dersom jeg sto som adm. direktør til over nyttår, sier Eidsvik.

- Innholdet i sluttavtalen min var ikke knytta til tomtevalget, men til at jeg stod i stillingen til etter styremøtet. Styreleder og Helse Midt-Norge ville da ta hånd om kommunikasjonen knyttet til avgangen min, blant annet knytte dette til at jeg var sliten, hadde ønske om å gjøre noe annet og så videre. Som kjent gikk jeg likevel av som adm. direktør og grunnlaget for avgangen er kjent gjennom egen pressemelding, sier hun.

- Var ikke tema på de to møtene

Eidsvik ønsker videre å presisere at sluttavtalen hennes ikke var tema verken i møte den 27. eller 28. november med Helse Midt-Norge, der det ble drøftet vekting av de ulike elementene som skulle føre fram til lokalisering av det nye sjukehuset for Nordmøre og Romsdal.

- Notatet fra fagdirektør Odd Veddeng gir en god oppsummering av innholdet i møtet den 27. november, sier hun.

Kinserdal: Innrømmer at e-post kan ha blitt feiltolket

Det har ikke lykkes smp.no å nå styreleder i Helse Møre og Romsdal Stein Kinserdal for en kommentar til Eidsviks egne uttalelser.

Overfor NRK innrømmer han imidlertid at e-posten han sendte til den avgåtte sjukehusdirektøren kan ha blitt feiltolket.

- Jeg ga ingen føringer på at sluttavtalen skulle bli dårligere på den ene eller andre måten, sier han først.

På spørsmål om han skjønner at e-posten kan ha blitt tolket som at hun fikk en bedre avtale dersom hun ventet med å gå av og ble med å dra lasset, er svaret hans likevel ja.

- Men da mener jeg en ikke ser e-posten i den sammenhengen den ble sendt i, som rett og slett er at jeg tar veldig på alvor at hun var sliten og ikke visste om hun orket å stå løpet, sier han til kanalen.

– Det fremstilles som om det er en kobling med at å ta det etter nyttår ville gi en bedre avtale. Det er tatt ut av sin sammenheng. Jeg antydet ikke at det kunne bli enklere å få til en sluttavtale hvis hun ventet. Derimot ga jeg uttrykk for at det ville gi en annen setting å diskutere sluttavtalen i. Det ville først og fremst bli en anledning til å kunne diskutere dette i ro og fred, og ikke midt oppe i en uke hvor innstillingen hennes skulle avgis, sier han.

Direktør Daniel Haga i Helse Midt-Norge har tidligere avvist påstandene som kom fra Harald Topphol og Charles Austnes under styremøtet i Helse Møre og Romsdal om brudd på helseforetaksloven og utilbørlig press mot tidligere sjukehusdirektør Astrid Eidsvik.

- Jeg kjenner meg ikke igjen, het det i ei pressemelding i 15-tida, onsdag.