Folk som bor langs Vasstrandvegen i Spjelkavik er opprørte over at de ikke har hørt et ord om ny infrastruktur i forbindelse med planene om å bygge ny storhall i området.

Tåler ikke mer

– Vasstrandvegen tåler rett og slett ikke mer trafikk, hevder beboerne som ber ansvarlige myndigheter om å sørge for at det ikke bygges idrettshall uten at det blir tatt hensyn til trafikkforholdene.

– Vi har lagt fram synspunktene våre i et møte med kommunen der også ildsjelene bak hallen var til stede, forteller Edgard Brevik som møter Sunnmørsposten sammen med andre i nabolaget.

– Jeg er sikker på at alle som enten bor rett ved vegen eller like i nærheten, er enige i at vi ikke kan godta å bli påført større trafikkbelastninger enn vi allerede har, sier Brevik.

– Og det må for all del ikke framstilles som om vi er imot storhallen, understreker Anne Løvoll, Per Ove Stølen, Torbjørn Aarø, Oddny Brevik og Bjørn Aarø som stiller opp denne ettermiddagen for å uttrykke sin bekymring.

– De fleste av oss har tilknytning til idrettslaget, og skjønner at de har gjort en god jobb når det nå ser ut til at hallen blir en realitet.

Les også: Ja til Spjelkavik-hallen også frå fylkestinget

Beboerne langs sørsida av Lillevannet er likevel litt kritiske til hallforkjemperne.

– Vi hadde kanskje ventet å bli tatt med på råd når hallen er dimensjonert for å kunne arrangere håndballkamper med 3.500 tilskuere. Det er bare én veg inn til hallen for alle disse menneskene: Den allerede skrale Vasstrandvegen. Vi synes det hadde vært naturlig å involvere alle oss som får en formidabel trafikkøkning rett forbi stuevinduene våre.

Ikke beroliget

Møtet med kommunen var heller ikke egnet til å berolige noen, synes Brevik.

– Vi hadde rett og slett inntrykk av at det kom som en overraskelse på dem at hallen blir en realitet. Det fantes i hvert fall ingen planer om alternativ tilkomst til hallen.

For det er først og fremst det folk i Vasstrandvegen ønsker. Ulike støyskjermingstiltak kan være et alternativ, men de mener at vegen allerede er overbelastet med skolebusser og annen tungtrafikk.

– Hele vegsystemet her inne er i grunnen modent for å bli gjort noe med, sier Per Ove Stølen som bor helt i starten av vegen som går opp til Spjelkavik ungdomsskole.

– Dette var i sin tid en midlertidig veg som er tre meter på det smaleste. Skolebusser, skolebarn og biler ferdes på denne vegen, og det er selvsagt helt uforsvarlig. Når storhallen kommer, blir problemene mange ganger større.

– Finnes det alternative tilkomstmuligheter?

– Vi mener jo det. Det er allerede regulert inn en veg lenger opp mot fjellet. Den kunne ha løst mange av problemene. En veg fra Fremmerholen med bru over elva mener vi også er et bra alternativ. Men det er nok ikke særlig realistisk at det blir bygd veg i et friområde.

I tillegg til at trafikkøkningen vil gi problemer med støv og støy og sikkerhet, minner beboerne om at Ålesunds hovedvannledning ligger under Vasstrandvegen.

– Tungtrafikk har ført til brudd på ledningen flere ganger.

Forurensning

Beboerne er også bekymret over at utbyggerne har søkt om å deponere flere tusen tonn masse på et område som tidligere ble brukt til å dumpe forurenset avfall fra enkelte bedrifter i Spjelkavik.

– Kommer disse massene i bevegelse, er det svært uheldig, mener beboerne som nå håper at ting skjer i rett rettefølge: Ny infrastruktur må på plass før hallen bygges.

Følg smp.no på Facebook

<strong>Hallen:</strong> Den nye storhallen i Spjelkavik ser ut til å bli en realitet.