- Jeg er skuffa, og også forbanna. Det sier ordfører Per Kristian Øyen i Kristiansund etter at det torsdag ble klart at også Helse Midt-Norge går inn for å plassere det nye fellessjukehuset i Møre og Romsdal på Oppdøl i Molde.

Les også: Helse Midt-Norge går for Molde

«Alt» burde vært på bordet før vedtaka

- Det at de kan gjøre slike vedtak til tross for alle påstandene som har vært, både om korrupsjon, dårlig saksbehandling og påtrykk for å gjøre ei innstilling mot sin vilje, synes heilt utrolig. Slik jeg ser det burde alt vært på bordet før vedtaka blei gjort. Når vedtaka likevel er gjort er det ingen overraskelse at en endte ut på det samme her i dag, som en gjorde onsdag, sier han.

Les også: - Ålesund skal fortsatt være sjukehus nummer 1Les også: Heggedal: - Jeg vil vite hva som er sant

Svært urolig for følgene

Øyen gir uttrykk for stor uro for følgene, dersom også helseminister Bent Høie går inn for Molde, slik at beslutninga blir endelig.

-  Vi mister 600 arbeidsplasser. 4.000 personer på Nordmøre får lenger reiseveg til sjukehus. Offshoreberedskapen svekkes. Alt er dramatisk, men spesielt ille vil det være å miste de 600 arbeidsplassene. Dette vil gi oss store utfordringer som lokalsamfunn framover, sier han.

Om legitimitet

- Lukter det av at tidligere sjukehusdirektør Astrid Eidsvik har blitt bedt om å stå i stillinga til over nyttår, for så å utad si hun var sliten?

- Det er derfor vi sier at vedtaket i dag ikke har legitimitet for oss. Det har foregått så mange ting på lukka rom som jeg mener må på bordet.

- Hadde denne prosessen vært kjørt til Eidsvik gikk av, hadde vært enklere for oss å akseptere et vedtak som gikk mot Kristiansund og Nordmøre. Men prosessen har ikke legitimitet fra vår side, og derfor har jeg da også innkalt ei tankegruppe på kontoret mitt klokka 12 i morra, så får vi se hva vi kommer fram til. Jeg er helt sikker på at siste ord ikke er sagt i saka, sier Øyen.

- Frykter du at helseministeren har lagt føringer i saka?

- Det påstås jo det, og derfor mener jeg også dette er en av tinga som burde ha vært avklart. Når det er sagt, vet jeg jo ikke hva som har skjedd og ikke skjedd, understreker ordføreren.

Les også: Jusprofessor: - Alt tyder på alvorlige feil

Utelukker ingenting

- Hvilke grep er det som vurderes når du nå sier dere ikke respekterer den prosessen og de vedtaka som er gjort?

- Det vil jeg ikke forskuttere, det får vi avgjøre under det nevnte møtet på kontoret mitt i morgen.

- Vurderes rettslige skritt?

- Det ser jeg ikke bort fra. Jeg utelukker ingenting, men forskutterer heller ikke noe, sier ordfører Per Kristian Øyen.