OSLO (smp.no): Helseministeren påpekte at det framover var viktig for regionen å jobbe sammen for et nytt og moderne sjukehus på Nordmøre og Romsdal. Samtidig er det reist spørsmål rundt den framtidige funksjonsfordelingen mellom alle sjukehusene i fylket.

– Blir det to likeverdige sjukehus i Møre og Romsdal?

– Det er sjukehuset i Ålesund som skal være hovedsjukehuset for Møre og Romsdal. Det betyr at det kommer til å være forskjell på de to sjukehusene, sier helseministeren til Sunnmørsposten.

Høie om tomtevalget: – Utviklet seg over tidLes også: Vil oppheve taushetsplikt for å få Høie-svar

Les også: Derfor valgte statsråden Molde

Følger penger til Åse

Direktør Daniel Haga i Helse Midt-Norge var også til stede for å svare på spørsmål fra pressen, etter å ha fått tomteavgjørelsen i foretaksmøtet fredag morgen.

Haga mener på det sterkeste at Ålesund sjukehus skal være hovedsjukehus i Møre og Romsdal.

– Det er det ingen tvil om. På mange områder har Ålesund sjukehus hele fylket som opptaksområde. Dette er, og skal være, det mest differensierte sjukehuset i Møre og Romsdal.

– Men sjukehuset eldes og det blir et helt nytt i Molde. Hvilke følger får det?

– I de økonomiske betraktningene som vi har gjort er det faktisk lagt inn et ikke ubetydelig beløp til fornying og opprusting av Ålesund sjukehus, sier Haga.

– Lovnad til befolkningen

Helse Midt-direktøren mener man må evne å gjøre begge deler i tida framover - bygge nytt i Molde og oppruste Ålesund sjukehus.

Haga mener man har nådd en milepæl med avgjørelsen av tomtevalget i Molde.

– Det viktigste er at befolkningen har fått en lovnad om at vi går videre med denne prosessen. Så er det mye her som gjør at det ikke er glede som er det viktigste for meg i dag, sier direktøren til smp.no.