«Den tverrpolitiske Nordmørslista skal kjempe på fylkestinget for saker som er viktige for Nordmøre og befolkningen der» heter det på Facebook-gruppa som så dagens lys for ei drøy uke siden.

Blant reaksjonene fra de over 1.500 som har meldt seg inn er følgende:

– Ikke noe å vente på, sett i gang!

– Vi trenger å stå sammen!

– Jeg støtter dette initiativet av mange årsaker, ikke bare sykehusstriden, men fordi jeg føler Nordmøre er blitt en marginalisert utkant til det nåværende fylket.

Det er også folk som er mer avventende til forslaget, men likevel ønsker lykke til.

Opprørstilstander

Det setter Alf Helge Fevaag, som er blant initiativtakerne, stor pris på.

– Ei stund i går kom det i snitt en ny person til hvert 40. sekund, forteller Fevaag til Tidens Krav.

Det bekrefter opprørstilstandene på Nordmøre i etterkant av sjukehusvedtaka denne uka, men Fevaag presiserer at Nordmørslista kommer til å ha et bredt utvalg saker på sin agenda. Sjukehusstriden var siste dråpen, men de vil også se på andre temaer som samferdselsprosjekter, flyplass og høgskole, skriver avisa.

I startfasen

Fevaag presiserer at arbeidet med ei eventuell liste foreløpig er ferskt, og det er langt fra sikkert at den realiseres.

– Man må ha folk som er villige til å gjøre en innsats og stå på ei liste. Det er ikke gitt at jeg skal være på den i det hele tatt, sier han.

Men responsen fra regionen synes i alle fall solid, og det er enda lenge til 31. mars, som er fristen for å stille med liste til fylkestingvalget 2015. Innen da håper initiativtakerne å ha sondert terrenget og kartlagt ønsker og behov for en ny kanal hvor befolkninga på Nordmøre kan fremme sine synspunkter.

– Nå samler vi ei gruppe som skal se på aktuelle saker og kandidater, sier Fevaag til tk.no.

Slik lyder introduksjonen av Nordmørslista.