I e-postkorrespondansen mellom de to helselederne Astrid Eidsvik og Stein Kinserdal, som ble publisert i et juridisk notat søndag og senere frigjort til offentligheten etter et involverte parter ble informert i et ekstraordinært styremøte, antyder Kinserdal at helseminister Bent Høie har uttrykt Molde som sitt førstevalg og dermed påvirket beslutningprosessen i de lokale helseforetakene.

Til TV2 søndag avviser Høie at han har opptrådt slik det kommer fram i e-postene.

Kinserdal skriver til Eidsvik, samme dag som hun fratrer sin stilling, at «han sa det vi vet; at det er viktig at innstillinger til vedtak i HMR og HMN (Helse Midt-Norge, red. anm.) peker på samme lokalisering. Jeg svarte ham ved å si at det er gode begrunnelser for begge tomtealternativ. Han lot det da skinne gjennom, men uten at han sa det eksplisitt, at han mener Hjelset er det opplagte valget.»

– Jeg konstaterer at Kinserdal selv sier at mailen gir utrykk for noe annet enn det som ble snakket om i den korte samtalen. Jeg vil omtale denne saken i mitt svar til kontroll- og konstitusjonskomiteen, sier Høie til TV2.

Les også:  «Han mener Hjelset er det opplagte valget»

I en telefonsamtale med representanter for advokatfirmaet Thommessen presiserer Kinserdal at møtet med Høie ikke varte mer enn rundt 30 sekunder og at det Høie gjorde, var å nikke da Kinserdal sa at de var i ferd med å lande på Molde. Kinserdal oppfattet dette som en bekreftelse på at Høie hadde forstått det han sa.

«Kinserdal gir utrykk for at han ikke oppfattet at Høie utøvet eierstyring eller ga noen styringssignaler under den korte samtalen. Kinserdal utrykker at formuleringene i e-posten til Eidsvik var uheldige og gikk lengre enn det var grunnlag for ut fra samtalen med Høie», heter det i rapporten fra advokatfirmaet.