<strong>Produksjon heime:</strong> Vik Ørsta har investert 30 millionar kroner i effektivisering for å halde oppe produksjonen i heimlandet. Dette skal likevel ikkje føre til nedbemanning, seier leiinga. ARKIVFOTO: VIK ØRSTA

Produksjon heime: Vik Ørsta har investert 30 millionar kroner i effektivisering for å halde oppe produksjonen i heimlandet. Dette skal likevel ikkje føre til nedbemanning, seier leiinga. ARKIVFOTO: VIK ØRSTA

Vik Ørsta satsar offensivt

Trass i innføring av firedagarsveke i januar: Vik Ørsta satsar friskt.

Auke i omsetnaden på bergsikring og lysmaster gjer at adm. dir. Kjetil Nesset i Vik Ørsta ser lyst på situasjonen for bedrifta i 2015.

Til Møre-Nytt seier Nesset at han ventar ein auke i omsetnaden på 50 millionar kroner i høve fjoråret, til 650 millionar. Det er verd å merke seg at bedrifta, som er ein del av SafeRoad-konsernet, i 2014 investerte 30 mill kr i effektivisering av produksjonen. Dette vert gjort for å kunne halde fram med produksjon i Norge, forklarer Nesset.

Optimismen og satsinga kjem samtidig med at bedrifta har innført firedagarsveke i starten på året. Men ordretilgangen rettar seg sterkt utover i året.

Følg smp.no på Facebook

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Kleven i krise:

Kleven verft har 4 milliardar i gjeld

Fire milliardar kroner i gjeld og underskot på ein halv milliard to siste åra. Det er den dramatiske situasjonen for Kleven verft.

Positiv ordfører:

Tror Kleven får nye lokale eiere

– Jeg er ganske rolig i forhold til at jeg tror de finner en løsning for Kleven, sier Ulstein-ordfører Knut Erik Engh.

Trodde ikke at brannvesenet skulle komme så kjapt bare for en hund

Tirsdag ettermiddag var Ålesund brannvesen ute på et sjeldent oppdrag.

Her er «Polarstar» på veg heim att til Brandal

Den nyrestaurerte ishavsskuta Polarstar er på veg heim til Sunnmøre etter at skuta har gått frå kai i Polen.