Både politi og brannvesen har vært ute på mange oppdrag som følge av den kraftige vinden på Nordvestlandet, natt til tirsdag.

Tok deler av taket på CLS

- Politiet har mottatt ei rekke meldinger om ulike følger av kraftig vind, men det er ikke kommet meldinger om at personer eller dyr skal være skadet, og fram til klokka 06 er det ikke meldt om alvorlige hendelser, opplyser operasjonsleder Ole Bjørn Harang ved Sunnmøre politidistrikt.

- Derimot er det meldinger om flere lyktestolper som har blåst ned, områder som ikke har strøm, vinduer som har knust og takplater som har løsnet. Blant anna har deler av tribunetaket på østsida av Color Line Stadion blåst av, fortsetter han.

Søkte etter båt i drift

RS Emmy Dyvi starta like før midnatt et søk i Grytafjorden etter melding om mulig båt i drift, men her blei ingen båt funnet, og det er heller ingen personer eller båter meldt savna, heter det fra politiet.

Møre og Romsdal 110-sentral melder, på si side, om flere automatiske brannmeldinger der det viste seg ikke å være noen brann, og der en tror alarmen er utløst nettopp av været.

Også brannvesenet har vært ute i forbindelse med sikring, blant anna av løse plater og knuste vinduer.

Full storm flere steder

Espen Biseth Granan, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt på Blindern, forteller at det er målt full storm ved flere målestasjoner langs kysten, natt til tirsdag, og også vindkast opp i sterk storm.

- Ved Svinøy fyr ble det målt vind på 61 knop. Det er nesten orkan, sier han.

Smp.no har også fått meldinger om vindkast over orkan styrke på sørsida av Ålesund. Målingene blei gjort rundt midnatt og viser en maksvind på 35,5 m/s.

Strømbrudd på Søre Sunnmøre

Uværet mandag kveld og natt til tirsdag har også resultert i strømbrudd flere steder.

- Årsaken er hovedsakelig lyn, og det har vært utfall både i Ulstein, Hareid, Vanylven, Sande, Herøy, Ørsta og Volda, sier driftsingeniør Stian Vestnes ved Mørenett.

- Når det gjelder norddelen har det ikke vært noen høyspentfeil, men vi har hatt noen på lavspent, legger han til.

- Hvor er det forstatt strømløst nå, tirsdag morgen?

- Med fare for å glemme noen - det har vært veldig mye å gjøre, så er det ei linje som har falt ned på Leinøya i Herøy. Videre er to trafoer ute på Sylte i Vanylven. En trafo er også ute på Kvamsøya i Sande kommune, sier han, og viser til selskapets nettsider for mer informasjon.

Kansellerte båt- og ferjeruter

Mandag kveld og tidlig tirsdag morgen var det kanselleringer av avganger på flere hurtigbåtruter og ferjesamband, blant anna på Hareid - Sulesund, Ørsneset - Magerholm og på Nordøyruta.

Når det gjelder de to førstnevnte melder Fjord1 og Norled om normal drift fra rundt klokka 06. På Nordøyruta melder Norled at hurtigbåtavgangen fra Harøya klokka 06.20 og fra Ålesund kl 07.50 begge er innstilt på grunn av dårlig vær.

Sjekk driftsmeldinger fra Norled her

Sjekk driftsmeldinger fra Fjord1 her

Følger også for flytrafikken

Også i flytrafikken blir det meldt om noen innstillinger og forsinkelser, tirsdag morgen.

På Ørsta-Volda lufthavn blei Widerøes avgang til Bergen klokka 07.10 innstilt.

Videre er det ny tid på Widerøes avgang fra Ålesund lufthavn til Oslo. Flyet skulle gått 06.20, men er i stedet oppført med avgang 08.10 på Avinors sider.

SAS rute SK4139 til Bergen/Stavanger som skulle gått fra Vigra 07.25, kom først av gårde 07.57.

I løpet av natta har deler av tribunetaket på østsida av Color Line Stadion blåst av. Foto: Vegard Vågnes
Ei av rutene ved et utested i Ålesund er også blitt knust under uværet. Foto: Vegard Vågnes