På et ekstraordinært styremøte på Molde Campus onsdag ble det vedtatt at de går inn for å fusjonere høgskolene i Møre og Romsdal, i stedet for fusjon med NTNU, melder Panorama, den uavhengige nettavisen for Høgskolen i Molde.

Les også: – NTNU avgjør sammenslåing

Skolene er for små

Kunnskapsdepartementet har gitt beskjed om at høgskolene er for små til å holde fram som selvstendige enheter. De har gitt høgskolene på Vestlandet en frist til 27. januar til å «revidere sine preferanser» angående framtidig struktur overfor Kunnskapsdepartementet.

– Vi visste det innerst inne da vi vedtok det, at det er uaktuelt at Høgskolen i Molde skal stå alene, sa ekstern styrerepresentant Terje Dyrseth tidlig i møtet.

Han sa at han vil heller ha en felles høgskole i Møre og Romsdal enn at HiMolde blir fusjonert med en stor institusjon langt bort, altså med NTNU.

Les også: NTNU kan bli størst i Norge

Plan B

En felles høgskole i fylket var opprinnelig plan B for styret. Panorama melder at det i vedtaket heter at Høgskolen i Molde vil be departementet om å få uttale seg igjen dersom Høgskolen i Ålesund fusjoneres med NTNU.