Siste: Pressetalsmann Einar Knudsen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge sier klokka 22.30 til smp.no at alle de ni som var om bord i båten er plukka opp fra en flåte.

- Dette har gått bra. Tre av mannskapet blei tatt om bord i redningsskøyta «Erik Bye», seks av supplyskipet «Fosna Poseidon». Alle blir nå frakta inn til Kristiansund, der de blir tatt mot av politi og helsepersonell. Når det gjelder fiskebåten, så flyter den fortsatt, sier han. Skipperen på redningsskøyta Erik Bye forteller seint lørdag kveld til Tidens Krav at mannskapet på fiskebåten er uskadde.

Fiskebåten «Leif Roald», hjemmehørende i Tromsø, gikk ved 21.30-tida på grunn utenfor Averøy.

- Den har gått seg på et skjær. Om bord er det ni personer, var den korte beskjeden fra vakthavende ved Hovedredningssentralen Sør-Norge klokka 21.45.

Etter mayday-et fra båten ble det sendt ut et Sea King-helikopter. Videre gikk redningsskøyta «Erik Bye» fra Kristiansund og det ble også rekvirert luftambulanse. Båter i området blei også bedt om å gå mot havaristen.

Den første meldinga gikk på at havariet hadde skjedd på Hustadvika, men Tidens Krav meldte ved 22-tida at fiskebåten hadde gått på grunn utenfor Averøy, nært Honningsøya.

Omtrent samme tid fortalte vakthavende pressekontakt i Redningsselskapet, Janna Myerscough Aarvik til VG at situasjonen var uavklart.

– Det er liten kuling i området, så det er trolig dramatisk for dem som har gått på grunn, sa hun.