(Foto: NILS HARALD ÅNSTAD)

Foto: NILS HARALD ÅNSTAD

Rekrutteringsutvalg:

Innstiller Eidsvik som ny rådmann

Rekrutteringsutvalg i Ålesund går inn for avgått helsedirektør. Eidsvik blir trolig ny rådmann i kommunen.

- Et enstemmig rekrutteringsutvalg ledet av varaordfører Geir Stenseth innstiller Astrid Eidsvik som ny rådmann i Ålesund, opplyser Stenseth selv til smp.no.

- Det er med stor tilfredshet at vi kan innstille en erfaren og dyktig person som Astrid Eidsvik i denne stillingen, fortsetter han.

Formannskapet i Ålesund skal behandle saken 27. januar, og endelig tilsetting skal bystyret gjøre på sitt første møte i år, som er 5. februar.

Rekrutteringsutvalget har i tillegg til varaordfører Geir Stenseth FrP, bestått av gruppeleder i Høyre Monica Molvær, gruppeleder i Arbeiderpartiet Svein Rune Johannesen og representant fra de ansatte Inger Lise Andreassen. Rekrutteringsbyrået Utviklingspartner har sammen med personalsjef Roar Reiten bistått utvalget i prosessen.

Ifølge Stenseth er rådmannsjobben i Ålesund en av de mest interessante og krevende stillingene i fylket.

- Rådmannen vil ha en sentral rolle i videreutviklingen av regionen, kommunens organisasjon, lokalsamfunnet og tjenestetilbudet til innbyggere og næringslivet, påpeker Stenseth.

Ålesund kommune har ca. 3400 ansatte og et budsjett på nærmere tre milliarder.

- Sagt ja

- Vi har fått den beste kandidaten vi kunne få, og er veldig fornøyd med at hun er villig til å ta en jobb som rådmann i Ålesund. Hun kommer fra en stor organisasjon, sier Stenseth.

- Så Eidsvik har sagt ja?

- Det stemmer, men det formelle er at dette avgjøres i bystyret 5. februar.

- Vi hadde visse kriterier og var ute etter en toppleder med erfaring fra større, komplekse organisasjoner. Eidsvik har dokumenterte resultater fra tunge endrings- og utviklingsprosesser og høyere utdanning. Hun har vært leder det meste av sitt liv, og vi har vært ute etter en rådmann med gjennomføringsevne, understreker rekrutteringsutvalgets leder.

Smp.no oppdaterer saken.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

MAROFF fordeler 152,8 millioner til bedrifter:

Millioner til maritime bedrifter

Forskningsrådet har fordelt 152,8 millioner kroner til 19 innovasjonsprosjekter i næringslivet for maritimt sektor (MAROFF). Sju av dem i Møre og Romsdal.

Byggjer ny ferjekai i Volda:

Sikrar ferjedrift og nattesøvn i byggeperiode

Til våren startar arbeidet med ny ferjekai i Volda. Ferja skal gå som normalt i byggeperioden, og arbeidet med påling vil berre skje på dagtid.

Her ble det bom stopp

Lastebil kjørte seg fast under gangbro

Alan Walker til Jugendfest

Alan Walker er klar for Jugendfest til sommeren, meler Momentium.