Antall ansattrepresentanter i styret i Helse Møre og Romsdal skal reduseres fra fire til tre for kommende periode. Det har departementet bestemt.

Fagforeningene er enige om å la representasjonen fra dagens fire sjukehus gå på rundgang. Sjukehusene i Kristiansund, Molde og Ålesund vil være representert i styret de kommende to årene.

Dermed er det klart at ortopeden Harald Topphol fra Volda er på veg ut av styret. Både Fagforbundet, Legeforeningen og Sjukepleierforbundet skal være representert med ansatterepresentanter i styret i Helse Møre og Romsdal.

Når det er bestemt at det skal reduseres til tre, får Volda sjukehus første vara. Årsaken er at det er tradisjon for at alle fire sjukehusene skal være representert i styret.

- Jeg kan bekrefte at Topphol er på vei ut. Det kreves en kvinnerepresentasjon på minimum 40 prosent, og når du setter opp listene må du ta hensyn til det, sier Charles Austnes i Sjukepleierforbundet.

1. mars blir dette offisielt offentliggjort.

Disse tre blir ansatterepresentanter: Charles Austnes fra Ålesund, Jan Arve Antonsen fra Molde og Kirsti Sevaldsen fra Kristiansund.

Det betyr at også Trine Sevaldsen fra Kristiansund skiftes ut med en annen Sevaldsen, skriver Tidens Krav.

Dette får Sunnmørsposten bekreftet gjennom en fellesliste.

Der står Anette Lekve fra Sjukepleierforbundet på 4. plass. Det betyr at Lekve i Volda blir første vara.

Harald Topphol selv har ingen kommentar til saken.