Mostein Eiendom har solgt hele næringspark-prosjektet sitt i Breivika til Olav Thon-gruppen.

Ole Christian Hallerud, eiendomsdirektør i Olav Thon-gruppen, bekrefter kjøpet overfor Sunnmørsposten.

Salget innebærer et næringsområde hvor det er prosjektert 36.000 kvadratmeter næringsbygg. Området ligger ved Lerstadvegen, like ved tomta der IKEA vil bygge.

Et eventyr for Ålesund

– Som eier av Mostein av så er jeg oppriktig glad for at Thon-systemet har så store planer i Moa-Breivikaområdet. Jeg vil si at dette er det beste som har skjedd i byen vår på 30 år! Jeg tror at utviklinga rundt IKEA blir et lite eventyr for Ålesund. Dette er ei så stor og kostbar utvikling at det krevde utbyggere med større muskler og samarbeidspartnere enn hva en lokal aktør kan klare å utvikle aleine, sier Steinar Lausund.

Allerede i september 2013 fortalte Steinar Lausund i Mostein Eiendom om sine planer om å bygge en ny næringsbydel i dette området.

– Dette er et unikt område og en perle for næringstomter. Nå har vi en fantastisk mulighet til å utvikle en ny, liten næringsbydel med Ikea til nabo, uttalte Lausund til Sunnmørsposten da.

Storsatsing fra Thon

Han beskrev tidligere prosjektet som et stort prosjekt, i størrelsesorden 650 millioner kroner, med oppføring av seks-sju nye næringsbygg, hotell inkludert. Allerede da ble det jobbet tett opp mot en tung investorgruppe, utenbys fra. Nå er planprosjektet solgt. Kjøper er eiendomsgigant  og eiendomsutvikler Olav Thon.

– Jeg er utrolig happy for Ålesund og byens del, fordi jeg ser synergier som kan bli helt fantastiske. Og utviklinga som Thon legger opp til, tror jeg vil gi oss veldig mye.

Følg smp.no på Facebook

Han peker på at slik det er blitt i dag, så er det viktig å ha de rette samarbeidspartnere. Han viser til at AMFI samarbeider med aktører som gjør det mye lettere for dem å få på plass store leietakerporteføljer enn hva en gutt fra Ålesund kan.

Har kjøpt hele planen

– Du har presentert næringsbydels-prosjektet i Sunnmørsposten tidligere. Er det dette som nå blir realisert?

– Akkurat hva Thon vil bygge der, er utenfor min kontroll. Men det er planene mine, ideen min og tomtene de har kjøpt.

Les flere saker fra Ålesund og omland på smp.no

Lausund vil ikke kommentere prisen. Men etter det Sunnmørsposten har grunn til å tro, lå Breivika-eiendommene ute til en markedspris på 60 millioner kroner. Hva det ble solgt for er uvisst.

Satser på eldre

Mostein jobber også videre med å selge seg ut av eiendomsprosjekter de har i det private boligmarkedet. Det har vært en uttalt målsetting å realisere verdier på nær 275 millioner kroner totalt.

– Ja, nå arbeider vi med store planer vedrørende eldresatsing i regionen vår, sier Lausund. Dette ser ut til å være vegen videre. Satsingen gjelder bygninger og drift, sier Lausund.

Olav Thon