15. januar stengte Møre og Romsdal fylkeskommune all tilgang til den populære film- og seriestreamingstjenesten Netflix. Samtidig stengte de muligheten til å se videoer på Facebook, får smp.no opplyst fra IT-avdelinga.

Årsaken er at disse tjenestene tar for mye båndbredde og kapasitet.

- Vi har stengt videotjenesten på grunn av kapasitetsmessige hensyn. Vi har kommet til et punkt hvor visse tjenester tar for mye kapasitet inntil vi får bedret nettet, sier IT-sjef Dagfinn Grønvik til smp.no.

IT-avdelingen hos fylkeskommunen opplyser at dette blir blokkert inntil man får oppgradert nettet den 4. februar. Fylkeskommunen står for internett til blant annet 10.000 elever på videregående skoler, forteller Grønvik.

Video på nett er et nyttig verktøy i undervisningen, men IT-sjefen forklarer at fylkeskommunen måtte velge bort tjenester som Netflix, fordi dette er mindre utdanningsrelatert enn andre tjenester.

- Betyr det at mange elever ser på spillefilmer i skoletida?

- Det må du nesten høre med rektorer og skolene om. Vi ønsker å ha et nett som fungerer, og da måtte vi gjøre det slik, sier Grønvik, som ikke har inntrykk av at folk i Møre og Romsdal fylkeskommune sitter og ser på film i arbeidstida.