Den omkomne og en snøscooter ble funnet i Fardalen rundt sju kilometer sør for Longyearbyen. Skredet er stort og går over scooterløypa i dalen, opplyser Sysselmannen.

– Det er en ung mann fra Longyearbyen som er funnet omkommet, sier sysselmann Odd Olsen Ingerø til NRK.

Avslutter søk

Det er mørketid på Svalbard, noe som bidrar til at det ikke er veldig mye scootertrafikk, forteller kommunikasjonsrådgiver Tone Hertzberg hos Sysselmannen til NTB. Hun sier Sysselmannen foreløpig ikke har noen holdepunkter for å si om den omkomne var på tur alene.

– Vi søker gjennom området. 18 personer fra Røde Kors og to ansatte hos Sysselmannen deltar i dette arbeidet, sier Hertzberg til NTB.

Ved 17-tiden melder Sysselmannen at søket er i ferd med å avsluttes. Det er ikke gjort ytterligere funn.

Populær rute

Elida Langstein fra Tomrefjord bor i Longyearbyen. Hun sier til Sunnmørsposten at hun tidlig lørdag ettermiddag fikk høre om raset. Da Sunnmørsposten snakket med henne, visste hun ikke noe om hvem som er rammet av snøskredet.

Sysselmannen ber folk som kjenner til personer som er på tur i området, om å ta kontakt.

Fardalen er et populært utfartssted. Den ligger på ruta til Colesbukta og er en av de vanligste rutene til den russiske gruvebyen Barentsburg.

– Det var folk som var på scootertur som meldte fra om skredet klokken 11.39. Dette sammen med andre opplysninger vi har, gjør at vi tror skredet gikk lørdag formiddag, sier Hertzberg.