Leiteaksjonen etter sju år gamle Gabrielius Bumbulis, som forsvant under et besøk i bowlinghallen i Molde, mandag ettermiddag, er avslutta og ikke planlagt igangsatt igjen.

- Har søkt godt nok

- Vi har hatt et stabsmøte nå i dag, og vi mener at det søket som er gjort er så vidt omfattende og av så god kvalitet at vi nå i stedet velger å konsentrere oss om det andre, altså at gutten er tatt bort, sier pressekontakt Alf Stormo ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til smp.no.

- Etterforsknings- og etterretningsarbeidet fortsetter ergo for fullt, og det arbeides videre med en del informasjon vi har fått. Noe ny informasjon ut til media, ut over det som alt er gitt, er ikke å forvente før et stykke ut på dagen, fortsetter han.

Les også: Går ut med navn og bilde av savnet gutt

Intet nytt om tyskregistrert bil

- Dere har tidligere sagt at dere sjekker ut en tyskregistrert Audi som bråsnudde i Øksendalstunnelen i Sunndal, kort tid etter at gutten forsvant, har dere kommet noe lenger når det gjelder denne?

- Nei. Vi har ikke funnet fram til bilen, og har heller ingen holdepunkt - verken for eller mot - at denne har noe med forsvinningssaka å gjøre. Tipset blir etterforska på lik linje med andre tips, sier Stormo.

Vil i kontakt med flere familiemedlemmer

- Det har kommet fram at gutten var under tilsyn av barnevernet og at en representant derfra var sammen med gutten og guttens mor i bowlinghallen, da han forsvant. Kan du si noe om hva moren har fortalt om det som har skjedd?

- Nei, det kan jeg foreløpig ikke gjøre. Vi har heller ikke noe å gå ut med når det gjelder guttens far. Vi ønsker å komme i kontakt både med han og flere andre familiemedlemmer, men så langt er det ikke på det reine hvor faren er, sier Stormo.

Navn og bilde

Rundt 150 personer deltok i søket etter sju år gamle Gabrielius Bumbulis. Søket blei avslutta ved 05-tida, tirsdag, uten at det ble gjort funn.

Politiet gikk natt til tirsdag ut med navn og bilde av gutten.

- Vi ønsker tips fra publikum på telefonnummer 02800, het det. Det ble samtidig opplyst om at andre politidistrikt er varslet, og at det er iverksatt nasjonal og internasjonal etterlysning. Politiet har også bedt om hjelp fra Kripos.

Les også: Gutt (7) savnet i Molde

Fra Litauen

Det var klokken 16.28 mandag at politiet ble varslet om at en sju og et halvt år gammel gutt forsvant i forbindelse med et besøk i bowlinghallen i Molde.

– Politiet holder alle muligheter åpne, og utelukker heller ikke at gutten kan være ført bort fra stedet mot sin vilje, het det fra politiinspektør Ove Brudevoll i Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Gabrielius Bumbulis er født i Litauen og har nordeuropeisk utseende. Han er cirka 130 centimeter høy, slank, og har kort mellombrunt hår og brune øyne. Han snakker nordmørsdialekt.

Gutten hadde på seg en blå collegejakke med glidelås og supermannlogo i front da han forsvant. Han hadde også på seg blå joggebukse med hvit skrift og et grønt merke på høyre lår, svarte sokker og blå, røde og hvite bowlingsko.