Det er over to måneder siden Uno-X åpna sjølbetjent bensinstasjon ved Rema 1000 på Valderøya. Noen formell åpningsfest har det imidlertid ikke vært - før nå.

- Vi feirer både onsdag og torsdag. I tillegg til lave priser på bensin og diesel har vi både delt ut gratis spylervæske og også en del såkalte giveaways, som for eksempel penner, sier markedsansvarlig Odd Arve Hansen.

Og resultatet av åpningsfesten har ikke latt vente på seg. Kort tid etter at de lave prisene ved stasjonen på Valderøya blei kjent, fulgte andre bensinstasjoner i ålesundsområdet etter.

- Vi fikk tidlig signal om hvor det bar hen, ler Hansen.

Smp.no har fått inn flere tips om priser heilt ned mot 9,50 kr/l både for blyfri 95 og diesel, og når vi snakker med Hansen ved 18-tida, onsdag er dette fortsatt pumpepris også hos han.

- Hvor lenge blir den litersprisen stående?

- Det kan jeg ikke si noe om. Vi føler hverandre på tennene, så her kan ting fort forandre seg. Veldig artig, litt konkurranse er bare bra, sier Hansen.

- Det har vært en suksess, dette?

- Definitivt. Vi har hatt et jevnt sig av folk fra vi starta klokka 14 og fram til vi ga oss klokka 18. En eldre kar som fylte her, sa det så godt: Det er to ting vi er opptatt av her ute på øyene. Bedehus og bensinpriser.