Effektiv bankdrift, en god og stabil rentenetto, svært lave tap og salg av eierandeler i betalingsformidlingsselskapet Nets gjorde 2014 til Sparebanken Møres beste år noensinne, skriver Sparenken Møre i ein pressemelding om de foreløpige regnskapstallene.

Et årsresultat på årsresultat etter skatt på 623 mill. kroner, en økning på 38,4 prosent fra året før.

– I et marked med sterk konkurranse og lave marginer, er dette et resultat vi er svært godt fornøyde med, og som bekrefter vår posisjon som nr. 1 bank i Møre og Romsdal. Vi har et kontinuerlig fokus på utvikling og forbedring, og det er gledelig å se at vi lykkes, sier administrerende direktør, Olav Arne Fiskerstrand i ei pressemelding.

Fiskerstrand framholder at resultatet for 2014 bekrefter at han leder en svært solid bank.

– Det fikk vi også slått fast i november, da vi havnet øverst på DNB Markets´ liste over de mest kredittverdige norske bankene. Dette er sammen med en sterk likviditet viktig både for oss og kundene; det sikrer oss som bank handlefrihet til å kunne møte potensielle tap, samtidig som det gir kundene en trygghet i turbulente tider, sier Fiskerstrand.

Styret vil innstille på at det utbetales et kontantutbytte på kroner 13,50 pr. egenkapitalbevis for regnskapsåret 2014. Samtidig innstilles det på en avsetning på 136 mill. kroner som skal komme lokalsamfunnene i Møre og Romsdal til gode. Aldri før har samfunnsutbyttet fra banken vært så stort.

– Gode resultat kommer innbyggerne i Møre og Romsdal til gode. Det er en dypt forankret del av vår kultur å være en drivende kraft og en medspiller i utviklingen av det samfunnet vi er en del av, sier administrerende direktør Olav Arne Fiskerstrand i Sparbanken Møre.