Hva skal til for at det blir ei god helg?

– Å kunne være sammen med gode venner, ha tid til å slappe av, lese, gjøre det man har lyst til uten å måtte se på klokka, trene, sitte på kafé og «henge» og snakke med kjente og ukjente. Jeg jobber mye i helgene og en mandagskveld kan like godt være en «helgekveld» for meg.

Hva er ditt faste fredagsritual?

– Jeg har nok ikke så faste ritualer på slikt. Til det jobber jeg for uregelmessig. Har jeg fri, liker jeg gjerne å handle på impuls og ta kvelden som den kommer.

Hva forbinder du med ordet lørdagskos?

– Forbinder det egentlig mest med barndommen. Jeg var ofte sammen med min finske mormor, vi gikk i badstu, spiste hjemmelaget blåbærpai og hørte på naturprogram på radio. For meg er dette det fineste minnet jeg kan forbinde med «lørdagskos».

Hvor går favoritt-søndagsturen?

– Tueneset er mitt favorittsted på jord. Men jeg liker også veldig godt å «råne til fots» som jeg kaller det. Særlig Aspøya er et bra sted for sånt. Der finner jeg stadig nye smug og trapper og blindveier som jeg ikke har utforsket.

Hvor lenge sover du i helga?

– Kommer helt an på om jeg skal jobbe eller ei. Jeg sover generelt ikke så lenge om morgenen, det er så mange ting jeg har lyst til og så altfor lite tid.

Hvem vil du helst være sammen med i helga?

– Gode, nære venner eller meg selv. Jeg er enebarn og har egentlig alltid trivdes veldig godt i mitt eget selskap.

Hvilken mat må du ha i helga og hvorfor?

– Før var det skumleste jeg kunne tenke meg å lage mat til andre. Men så fikk jeg « Alle kan lære å lage mat» med Jamie Oliver i gave og det gjorde susen. Nå elsker jeg å prøve ut nye ting og synes det er kjempestas å ha folk på middag. En fin ting å gjøre i helga.

Hva er det du absolutt ikke ønsker å bruke helga til?

– Rydde eller svare på jobbmail.

Hvem vil du ønske god helg og hvorfor?

– Mine fantastiske, varme og fine venner. Og alle de andre fine folka som bor i Ålesund. Hver dag treffer jeg folk som minner meg om hvor mange omtenksomme, kloke og spennende mennesker som finnes rundt en, hvis en bare tar seg tid til å stoppe opp og bli litt bedre kjent.