Politiet kom ved 04.30-tida natt til søndag over en mann i 20-åra i Langevåg sentrum som satt i en bil og sov.

– Mellom beina hadde mannen en pistol. Politiet tok hånd om denne pistolen og vekket mannen, skriver operasjonsleder Tor André Gram Franck ved Sunnmøre politidistrikt.

Gjør som flere enn 21.000 andre - lik smp.no på Facebook

Mannen viste seg å være beruset, mens pistolen var et luftvåpen. Etter at mannen var kjørt hjem til mor og far, avsluttet patruljen oppdraget etter en samtale med berørte parter, heter det.

Utelivsvold

Tidligere på natta måtte politiet rykke ut til flere voldsepisoder i Ålesund sentrum. En mann i 20-åra ble slått i ansiktet på et utested, men ble ifølge politiet ikke alvorlig skadet. Mannen opplyste at saken ville bli anmeldt over helga.

En dørvakt ved et utested i Ålesund ble slått etter av en full gjest, noe som førte til at gjerningsmannen ble bortvist fra sentrum.

Fyllebråk

Fire andre personer ble bortvist fra sentrum for å ha lagd bråk i løpet av natta, mens én overstadig berusa mann måtte legges inn på sjukehus for observasjon.

Politiet fikk også en husløs mann i 50-åra til overnatting i arresten, fordi han ikke hadde noe annet sted å gjøre av seg.

Skadeverk

I Volda fikk politiet melding søndag om at noen hadde utført skadeverk på fire biler i løpet av natta. Speilene på bilene som stod parkert ved en bilforhandler, var revet av, ifølge politiet.

Politiet gjennomførte en åstedsundersøkelse og sikret spor søndag.