Avtalen er på flere punkter i strid med statens retningslinjer for lederlønn, skriver Adressa.no.

31. mars 2011 innførte daværende næringsminister Trond Giske nye retningslinjer for lederlønn i staten. Eidsviks avtale ble inngått 20. juni 2011, tre måneder senere. Avisens gjennomgang viser at avtalen bryter med statens retningslinjer på en rekke punkter.

I Eidsviks avtale heter det at «det kan oppstå samarbeidsproblemer som gjør det vanskelig for arbeidstakeren å fortsette i sin stilling».Og: «arbeidstakeren har ut fra en avslutning av arbeidsforholdet etter dette punkt krav på 12 måneders fastlønn i tillegg til eventuell lønn i oppsigelsesperioden.»

Dette er i strid med statens retningslinjer for lederlønn. «Sluttvederlag bør ikke benyttes ved frivillig avgang», heter det i statens retningslinjer.

Disse retningslinjene sier også at «Samlet godtgjørelse for sluttvederlag som inkluderer godtgjørelse for oppsigelsestid og sluttvederlag bør ikke overstige 12 måneder». Astrid Eidsvik fikk hele 18 måneders sluttlønn.

Det betyr at den tidligere helsetoppen vil motta lønn fra helseforetaket helt til juni 2016 mens hun samtidig hever lønn som rådmann i Ålesund. Ingen andre toppledere i Helse Midt Norge har noen gang fått en så lønnsom sluttpakke, ifølge Adresseavisen.

Se også: Eidsvik snakker ut etter den tunge tiden