Med unntak av det omstridte styremøtet 17. desember i forbindelse med tomtevalget, har det sjelden vært større oppmøte fra publikum og presse under foretakets møter.

I onsdagens styremøte skal styret ta opp saken om helgestengt barneavdeling i Kristiansund og den knallharde økonomiske situasjonen i foretaket.

Her kan du følge livesending fra møtet direkte (ekstern lenke)

Barneavdeling

Helse Møre og Romsdal er under sterkt press fordi de har vedtatt å stenge barneavdelingen i Kristiansund på helg for å spare fire millioner kroner.

Ifølge direktør Dag Hårstad fører det ikke til økte kostnader i Ålesund når det helgestenges i Kristiansund. Før helg må barna flyttes fra Nordmøre til Sunnmøre. Det er beregnet at rundt 100 barn per år må reise til Ålesund, og årlige transportkostnader knyttet til dette er vurdert til om lag 300.000 kroner.

Søndag døde 10 måneder gamle Sebastian på tragisk vis under overflytting fra Kristiansund til St. Olavs hospital. Både politiet og Helsetilsynet gransker saken og vurderer nå om helgestenging har påvirket.

Økonomi

Samtidig viser tallene for januar at man har tapt 170.000 kroner per dag i forhold til budsjett når det gjelder den økonomiske situasjonen generelt. Planen var tvert imot å spare 250.000 kroner per dag på pasientbehandling i sju år for å få råd til å investere.

Ville lukke møte

Tirsdag skulle styret evaluere sin egen innsats og ønsket at dette skulle gå for lukkede dører. Pressen mente imidlertid at det ikke var grunnlag for dette, og resultatet ble at Helse Møre og Romsdal utsatte møtet. Juristene i Helse Midt skal nå vurdere om Helse Møre og Romsdal har lov til å lukke slike møter, eller om de må forholde seg til åpenhet, jfr. offentlighetsloven.

Smp.no følger onsdagens styremøte.

Styreleder Stein Kinserdal er på plass i Ålesund. Foto: TORBJØRN EIDHAMMER