I ettermiddag klokka 14 legger leder av partiets valgkomite, Martin Kolberg, fram forslaget til ny ledelse i partiet. En enstemmig komité vil ha Hadia Tajik som nestleder sammen med Trond Giske.

Møre og Romsdal hadde ingen representanter i valgkomiteen, men en sondering blant medlemmene av partiets fylkesstyre i Møre og Romsdal viste at et flertall støtte Tajik, mens en mindretall var delt mellom Hordalands Jette Christensen og Akershus Anniken Huitfelt. Det bekrefter leder Per Vidar Kjølmoen.

- Det var en uformell sondering blant fylkesstyrets medlemmer som ga dette resultatet, sier Kjølmoen.

For liten støtte

Det som er litt spesielt var at dette skjedde uten at Arbeiderpartiet i fylket hadde trukket sin egen kandidat Else-May Botten.

- Vi skjønte på et tidspunkt at Else-May ikke hadde nok støtte til å kunne rekke opp.

- Hvor lenge har dere skjønt det?

- En liten tid, sier Kjølmoen som ikke vil konkretisere det ytterligere.

Dramatikk

Da det var klart at valgkomiteen i Ap gikk for Tajik framfor Hordalands Jette Christensen startet en viss dramatikk, sett med Møre og Romsdals øyne, da en skulle sette sammen nytt sentralstyre. Komiteen visste skuffelsen ville bli stor i Hordaland som følge av at Christensen ikke nådde opp. Som plaster på såret skulle derfor fylkespartiet få to plasser i det mektige sentralstyret i partiet.

Krefter jobbet da for at Else-May Botten var den som måtte vike plassen for å få kabalen til å gå opp. Ingen vil offentlige kommentere dette, men Bottens plass i sentralstyret skal, slik vi forstår det, nå være sikret og at hennes navn er at av dem som leses opp når Kolberg legger fra valgkomiteens forslag i ettermiddag.

Valgene skjer på Aps landsmøte i april.

Else May Botten