• Se lunsjkonsert med trioen i vinduet øverst i saka

– Lydprøver er alltid så kjedelige, men jeg måtte sitte der og høre på for jeg skulle dele ut en pris. Så kom Polkabjørn og Kleine Heine og jeg ble øyeblikkelig fan! Det var helt vilt! sier Ole Paus entusiastisk.

Paus fortalte om duoen han hadde opplevd på Spellemannsprisen til manageren sin, som også viste seg å være manageren til Bjørn Tomren (Polkabjørn) og Heine Bugge (Kleine Heine).

Akevitt og badestamp

Det ble full klaff da de to musikerne fra Tomrefjord og Molde, som er kjent for jodling, strupesang og energisk trekkspillmusikk, og hele Norges visesanger, Ole Paus, møttes.

De tre bestemte seg for å møtes og prøve ut noen sanger. En gamle vokterboligen på Hardangervidda eid av den felles manageren ble sted for eksperimentet.

– Det ble mye akevitt og badestamp, men jeg tror vi øvde på en sang, sier Tomren.

– Nei, det tror ikke jeg, kommer det raskt fra en lattermild Ole Paus.

Likevel ble det mye musikk fremover. Trioen lager både egne sanger, og bruker av Ole Paus sine mange utgivelser.

– Alt koker ned til at vi lager sang som vi selv liker, sier Paus.

– Og som vi håper andre liker, skyter Bugge inn.

På Scena i dag, fredag kan du blant anna høre om Jens Weissflog som viste fingeren til publikum under Lillehammer-OL og «Det er noe i meg», som Ole Paus karakteriserer som en ordentlig «motbakkesang».

Turné

Trioen har det tydelig moro på scenen, og er ikke fremmede for å gratulere hverandre etter opptreden.

– Men det er ikke kun moro, da hadde det blitt kjedelig til slutt. Det er et seriøst stykke jobb, understreker Paus.

Trioen skal holde konsert i Ørsta, Stranda, Tomrefjord og Fosnavåg i mars og april.

– Jeg og Heine er jo et pussig konsept, og så kommer Ole inn i bildet, da blir det et stort spenn. Folk kan forvente seg en god del jug og en god del ærlighet, sier Tomren.

<strong>Lunsjkonsert:</strong> Ole Paus, Polkabjørn (Bjørn Tomren) og Kleine Heine (Heine Bugge) spiller dagens lunsjkonsert på Scena. Foto: Nils-Harald Ånstad Foto: Nils-Harald Ånstad