Statistikken viser at menn mellom 30 og 50 år er den gruppen som oftes omkommer ved båtulykker. Regjeringen vil derimot innføre påbud om bruk av flytevest kun for barn og ungdom opp til 16 år.

Venstre kan avgjøre hva som blir utfallet av denne saken. Pål Farstad er i tvil.

-En eller annen form for innstramming kommer. Vi lukter på forslaget fra regjeringen, men det er godt kjent at vi primært har ønsket et generelt påbud for alle om bruk av flytevest når en er på sjøen, sier Farstad til smp.no.

Ap, Senterpartiet, KrF og Redningsselskapet mener regjeringens argumenter om å begrense påbudet til dem som er under 16 år ikke holder vann.

- Det er så synd at vi skal miste så mange liv på grunn av frivillighet. Allerede er det påbudt å ha redningsvest i båten. Vi må tørre å kreve at folket bruker flytevesten, fordi den berger liv. Det er menn mellom 30 og 60 som dør, og det er dem vi må få til å bruke flytevest. Dette er det enkelttiltaket som treffer best. Jeg tror det blir flertall for påbud for barn og unge under 16 år. Men det treffer ikke godt nok. Vi må gjøre mer, spesielt overfor menn, sier Aps Else-May Botten til Stavanger Aftenblad.

Tidligere denne uken gjennomførte næringskomiteen på Stortinget en høring om denne saken. Under høringen gikk Seilforbundet inn for regjeringens forslag. De mener det er et godt kompromiss. Redningsselskapet derimot ønsker et generelt påbud om bruk av flytevest.

Utfallet er usikkert. Denne saken også var opp i Stortinget for et år siden. Den gang ble et flytevestpåbud stoppet ved at SV støttet regjeringspartiene. Denne gangen har ikke SV signalisert hva de mener. SV sammen med Miljøpartiet de grønne og regjeringspartiene har flertall på Stortinget.

Venstres Pål Farstad håper de nå kan lykkes med å finne et kompromiss alle partiene kan stile seg bak.

-Jeg mener vi bør forsøke det, så får vi se hvor langt vi kommer. Men en eller annen form for innstramming i kravet til bruk av flytevest det blir det, sier Farstad.

Pål Farstad bekrefter at det vil bli en innstramming i regelverket for flytevest i båt.