I februar fastsatte Nærings- og fiskeridepartementet nye retningslinjer for lønn og annen godtgjørelse til ledende ansatte i foretak og selskaper med statlig eierandel.

STOR GRAFIKK OVER HELSETOPPENES LØNNSFEST

Brev til alle

– I dag har vi sendt brev til alle styrene i regionale helseforetak. Her tar vi opp retningslinjene og presiserer at det er statens retningslinjer som gjelder, sier statsråd Bent Høie (H) til smp.no.

Høie er også krystallklar på at reglene gjelder for de lokale helseforetakene som ligger under de regionale. Tidligere har det vært en praksis hvor det er brukt et såkalt "følg eller forklar-prinsipp" - hvor man må forklare hvorfor man eventuelt ikke følger statens regler.

– Det er ikke tillatt lenger. Også lokale helseforetak skal følge statens retningslinjer for lederlønninger, sier Høie til smp.no.

Strammer inn

Høie sier at det er snakk om en innstramming og presisering overfor helse-Norge.

– Jeg strammer inn for å være sikker på at helseforetakene er konkurransedyktige, men ikke lønnsledende. Vi er opptatt av moderasjon, og det er viktig å huske på at avtalene man inngår bør være på moderate nivå og skal tåle offentlighetens lys, sier helseministeren.

Gransker lønnsfesten

Sunnmørsposten har siden fredag satt fokus på bonusordninger, sluttavtaler og helsetopper som har beholdt lønn når de trapper ned.

- Rydder opp

– Det er viktig å rydde opp i dette. Grunnen til at jeg sender brevet er at det har vært ulik forståelse og ulik praksis knyttet til retningslinjene. Nå har det kommet nye retningslinjer fra Nærings- og fiskeridepartementet (NFD), og jeg vil unngå ulik praksis til de nye retningslinjene, sier Høie.

– Det er en vesentlig forskjell på det NFD sendte ut i februar og det jeg sender ut nå. Det er altså viktig å understreke at vi ikke aksepterer en annen praksis for de lokale helseforetakene, og at de statlige retningslinjene for lederlønninger gjelder i alle helseforetak – også datterselskaper, sier Høie.

Formelt vil innstrammingene bli presisert i foretaksmøter i mai og juni.