Kampen, som går av stabelen på Langevågs bane fredag, er arrangert av Sula Frivillighetssentral, og inntektene går til innkjøp av ny handikappbil i kommuna.

"Hvem: LIL-MSIL. Slagmark: Langevåg stadion. Når: klokka 18. Sponsor: Nordicbet.

En skikkelig lokal fotballgodbit står for tur fredag ettermiddag. Da barker LIL og MSIL sammen i det som både er en heftig naboduell – men også en veldedighetskamp. Alle inntekter fra kampen går til eldrebilden/handikappbilen i Sula kommune, og arrangør er Sula frivilligsentral.

PS: Vi lodder ut en Iphone 6 på kampen – så ta med cash – dette har Nordicbet sponset arrangementet og saken med – vi takker!" sto det om kampen på Langevåg Ils uofisielle hjemmeside.

Ulovlig

- Dette kommer ikke innenfor idrettens lover, men er regulert av norsk lov. Det er ulovlig å la seg sponse av utenlandske spillselskap, på lik linje med alkohol- og sigarettprodukt, sier daglig leder i Sunnmøre fotballkrets Bjørn Oskar Haukeberg.

Han mener også at idrettslag, på generell basis, bør tenke seg om før de inngår avtale rmed spillselskap.

- Husk at alle baner på Sunnmøre stort sett er finansiert av Norsk Tipping, sier Haukeberg.

Ukjent

Daglig leder i Langevåg IL Vegard Eikrem, var ikke kjent med sponsinga.

- Da vi inngikk avtalen med Sula Frivillighetssentral om denne kampen, var vi ikkje kjent med avtalen med Nordicbet, sier Eikrem, men vi er ingen aktør i denne saka, legger han til.

Legger seg flat

Daglig leder i Sula Frivillighetssentral og arrangør av kampen, Jostein Haaland legger seg flat.

- Jeg ser at navnet "Nordicbet" og "sponsor" ikke var en god kobling opp i mot dette arrangementet. Heldigvis er de heller ikke en sponsor av kampen - de har bare gitt en gave som skal loddes ut til inntekt for en bil for eldre i Sula kommune. Sponsor-formuleringen er nå fjernet - takk for at jeg ble gjort oppmerksom på denne uheldige koblingen. Nordicbet har heller aldri bedt om at de skulle bli profilert, dette var min uheldige formulering - litt tankeløst. Men nå altså utradert, sier Haaland.

Fra Skodje

Ideen til å spørre Nordicbet om å sponse fikk Haaland fra Skodje IL.

- De har arrangert vennecuper i futsal der hovedpremien har vært sponset av Nordicbet, sier Haaland.

- Det falt meg derfor ikke inn at ordet "sponsor" og " Nordicbet" ikke var forente størrelser - all den tid et idrettslag har gjort det i noen år allerede. Til orientering spilles disse vennecupene i en hall satt opp av spillemidler generert fra Norsk Tipping. Avslutningsvis gjentar jeg at Sula frivilligsentral sin veldedighetskamp ikke er sponset av Nordicbet, det var kun en uheldig og upresis formulering fra min side gjort i relativt kjapt tempo. Nordicbet har bare gitt vekk en gave som skal loddes ut, og det er det, sier Haaland.