Torsdag meldte Sunnmørsposten at Brødrene Aarseth og Aalesund Seafood er anmeldt i en fiskesak.

Politiet har totalt mottatt anmeldelser fra Mattilsynet, Skatteetaten og en konkurrerende bedrift i saken.

Sunnmørsposten fikk i dag tilgang til tilsynsrapporter fra Mattilsynet foretatt hos Aalesund Seafood og Brødrene Aarseth på Ellingsøya.

Umerket fisk

– Det dreier seg om 211 tonn med klippfisk og saltfisk kjøpt opp av de to bedriftene i 2013 og 2014, og satt i produksjon hos Brødrene Aarseth, uten at fiskens opphav kan dokumenteres, skriver Mattilsynet i sine rapporter.

Etter det Sunnmørsposten erfarer, mener politiet at fisken stammer fra flere innbrudd hos konkurrenten Scanprod, der en utro tjener nå er anmeldt for å ha bidratt til fisketjuveriene.

Et lokalt transportfirma skal også være involvert i saken. De skal ha stått for transporten av den stjålne fisken.

Tre anmeldelser

Politiet bekrefter at en bedrift har anmeldt tjuveri av fisk. Anmeldelsen fra Mattilsynet er knyttet til matsikkerhet og brudd på næringsmiddelloven.

Anmeldelsen fra Skatteetaten gjelder unndragelser av skatt og avgifter.

Politiet har ikke navngitt verken enkeltpersoner eller bedrifter.

Svarer

Nå bekrefter Aalesund Seafood i en pressemelding at Mattilsynet har truffet vedtak om båndlegging av et parti fisk beroende hos Brødr. Aarseth AS.

Videre har Mattilsynet truffet vedtak om tilbaketrekking av omsatt fisk, bekreftes det.

– Aalesund Seafood har bestridt grunnlaget for vedtaket og at vedtaket kan rettes mot selskapet. Selskapet har videre tilbakevist at det er grunnlag for å reise spørsmål om at fisken skulle være utrygg. Fisken har vært omsatt etter at stedlig kvalitetskontroll er gjennomført, hevder Bjørn Kåre Eikrem i pressemeldingen.

Ifølge Eikrem har ikke Aalesund Seafood fått indikasjoner på at fisken skulle være noe annet enn av høy kvalitet.

– Selskapet har også påpekt mangler ved det rettslige grunnlaget for vedtaket. Selskapet har, til tross for dette, likevel forholdt seg til vedtaket om tilbaketrekking, heter det.

– Kun anmeldt av Mattilsynet

Eikrem bekrefter også at Mattilsynet har anmeldt selskapet, men påpeker at det ikke foreligger noen siktelse fra politiets side.

– Det foreligger ingen anmeldelse mot selskapet fra verken konkurrerende bedrifter eller andre offentlig myndigheter. Selskapet er i god dialog med de involverte myndigheter, skriver Eikrem.

Utover dette har han ingen ytterligere kommentarer.

ANMELDT: Politiadvokat Hilde Haugen bekrefter at det er kommet inn anmeldelser fra Skatt, Mattilsyn og konkurrerende bedrift.