- Molde fikk jo flere stemmer enn de har innbyggere, men det hjalp ikke, sier en fornøyd Arill Riise som har drevet sin private lille kampanje på Facebook.

- Jeg skal jo ikke fornærme våre naboer i nord, men med det selvbilde de har for tida, trengte de kanskje å bli justert litt, ler Riise. Men stemmetallene på 26.546 for Molde og 43.033 for Ålesund er virkelig imponerende. Her på kysten står vi opp for hjemstedet vårt!

Les også: Forsvinner Ålesund fra værmeldingen?

Imponerende

- Virkelig imponerende stemmetall, synes også TV2s værsjef, Eli Kari Gjengedal. Nå blir i hvert fall Ålesund stående på kartet, og det er vel flott.

Bykampene om plass på værkartet har engasjert det norske folk, og Eli Kari tror dette har sammenheng med at vi er veldig patriotiske i dette landet.

- Og vi får stadig henvendelser fra folk som mener at akkurat deres hjemsted absolutt bør på værkartet.

- Men det er vel visse kriterier for å havne der?

- Ja, stedet bør være dekkende for et litt større område, og helst bør det jo bo litt folk der også. I tillegg er det bra hvis stedet er litt interessant værmessig. Slik sett er det jo helt naturlig at Ålesund står på kartet, sier værsjefen.

- Løvens hule

- Eli Kari Gjengedal sitter på toget på veg til påskeferie på Geilo når smp.no snakker med henne.

- Der regner jeg med å få høre litt av hvert fra geilingene som ble skubba ut av kartet av Hemsedal her for litt siden. Jeg beveger meg nok inn i løvens hule på akkurat der punktet, ler hun.

Arill Riise er heller ikke i tvil om at verdens navle selvsagt må stå på kartet.

- Det har kommet noen vage formuleringer fra Molde om at jeg har vært inne å justert på stemmetall, men slike konspirasjonsteorier vil jeg på det mest bestemte avvise, sier Riise.

Gjør som nesten 22.000 andre, følg Smp.no på Facebook