– Hjelpekorpset på Strandafjellet har bistått ved tre mindre skader, blant annet et mulig brudd der to av de skadde ble fraktet ned med pulk, forteller vakthavende Kine Sørvik i Møre og Romsdal Røde Kors.

Gjør som flere enn 21.000 andre - lik smp.no på Facebook

I Rauma hadde hjelpekorpset også et henteoppdrag med snøskuter mandag.

Det er moderat snøskredfare i fjellet på Nordvestlandet, og langs hele Vestlandskysten er det ventet skiftende vær de neste dagene, ifølge Yr.no.

Bedre vær østover

Fra Røde Kors-sentralen på Golsfjellet i Buskerud oppfordrer hjelpekorpset folk til å komme seg ut på tur. De som befinner seg på de trakter, har finevær i vente.

– Kom dere ut på tur og nyt fjellet. Vi er i beredskap til fjells og til sjøs og klare til å hjelpe dersom uhell skulle skje, sier vaktleder Egil Torpe til NTB.

Få oppdrag

Røde Kors har mandag kun registrert fem aksjoner det siste døgnet: én leteaksjon i Finnmark og fire henteoppdrag. På samme dag i fjor var det én leteaksjon og elleve henteoppdrag.

– Det skyldes nok at færre er ute i fjellet, noe vi tar som et tegn på at folk tar hensyn til det varierende været som har vært mange steder, sier Torpe.

Har du et blinkskudd fra påskefjellet? Tagg dine bilder med smpno på Instagram eller send mms til 95400400, eller på epost 95400400@smp.no