Christopher Woldsund og Kim Andre Davik Tran stakk av med seieren for henholdsvis beste foto og beste film, i konkurransen hvor leserne var invitert til å dele sine beste naturopplevelser.

Gjør som flere enn 22.000 andre - lik smp.no på Facebook

De vinner blant annet billetter til X2 Festivalen som går av stabelen til helga.

– Vi gleder oss. Det er meldt flott vær, så vinnerne får trolig muligheten til å ta nye flotte bilder under festivalen, sier Eirik Vaage som leder festivalen.

Vinnerbildet viser Arild Våge Berge på Midtre Grøtdalstind med Kolåstinden - kalt kongen av Sunnmørsalpene i bakgrunnen. Fotograf Woldsund stod på Søre Grøtdalstind da han tok bildet en februardag.

Vinnerne er gode venner og Woldsund var faktisk kameramann på vinnerfilmen til Tran, som ble tatt opp under en tur til Molladalen.

Se årets vinnerfilm i Xmoment her

Leserne på smp.no og Fri Flyt stemte på sine favoritter - og bare på Sunnmørspostens nettsider ble det avgitt nær 1900 stemmer. Vinnerne er kåret ut fra en 50/50-prosents fordeling av disse stemmene og dommerpanelet.

Konkurransen er et samarbeid mellom X2 Festivalen, Fri Flyt og Sunnmørsposten. Det eneste kriteriet var at bildet eller videoopptaket var gjort i norsk natur. Årets dommere var redaktør Erlend Sande i Fri Flyt, fotograf Marius Beck Dahle og filmskaper/festivalsjef Eirik Vaage i X2 Festivalen.