Mannen har vært varetektsfengslet siden i fjor høst, og erkjenner de delene av siktelsen som dreier seg om nettkontakt med barn. Han er også siktet for seksuell omgang med to barn under 16 år, skriver Aftenposten.

Saken ble rullet opp etter at en mor på Nordvestlandet meldte fra. Hun ble mistenksom da hun fant datteren lettkledd foran datamaskinen med webkamera.

Politiet fant at jenta hadde chattet med det hun trodde var et barn på samme alder - men som viste seg å være den siktede mannen bosatt i Vestoppland politidistrikt. Til sammen 15 politidistrikt er involver i etterforskningen, sammen med Kripos.

– Den siktede har utgitt seg for å være barn på samme alder. Han er også siktet for produksjon av pornografisk materiale ved at han fikk barna til å kle av seg eller begå seksuelle handlinger foran webkamera, sier politiadvokat Julie Dalsveen ved Vestoppland politidistrikt i Gjøvik.

Gjør som flere enn 22.000 andre - lik smp.no på Facebook

Hun karakteriserer saken som alvorlig og omfattende. Saken har vokst i omfang siden VG omtalte saken første gang i februar. Til nå har politiet identifisert 108 unge som trolig vil få status som fornærmede i saken, skriver Aftenposten.

De fleste barna var 12-13 år gamle da de skal ha vært i kontakt med mannen via nettet. Det yngste barnet var ni år gammelt. Politiet mener mannen som har vært ansatt på flere grunnskoler på Østlandet og vært korpsdirigent, har drevet virksomheten i en årrekke, iallfall fra 2005 til høsten 2014.