Oppdatering kl. 18.00: Helseforetaket melder at det er alvorlig og uavklart for en mann i 80-årene etter ulykka. Ei kvinne i 70-årene har moderate skader. Tilstanden hennes er stabil.

Ålesund brannvesen sendte ut brigadealarm etter melding om en trafikkulykke på Ellingsøy, torsdag. Ulykka skjedde på FV107, øst for Kverve.

- Vi er på veg til ulykkesstedet, så vi har lite informasjon foreløpig, sa operasjonsleder John Trygve Bratland ved Sunnmøre politidistrikt til smp.no klokka 13.33.

Han opplyste da at Ålesundstunnelene foreløpig ble holdt åpne.

To biler

Operasjonsleder Bratland bekreftet over for smp.no klokka 14.07 at to biler hadde kollidert.

- I den ene bilen satt en person, mens det var to personer i den andre bilen. De to sistnevnte har fått skader. En av disse er kjørt til Ålesund sjukehus med uvisst skadeomfang, mens den andre blir tatt hånd om av ambulansepersonell på stedet, sa John Trygve Bratland til smp.no.

Alvorlig

Skadestedsleder Olav Ramnefjell i politiet sa en person hadde fått alvorlige skader.

- Brannvesenet bisto med å få frigjort en person, sa Ramnefjell.

Han opplyste at vegen ville bli stengt ei stund fremover mens nødetatene jobbet på stedet, og til ulykkesbilene ble fjernet.

- Det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykka nå. Ut i fra skadene på bilene kan vi si at kollisjonen har skjedd i nokså stor fart, sa Ramnefjell.

Det er 80-sone ved skadestedet.

Oppdatering klokka 16.22: Veien er nå åpnet igjen for fri ferdsel, melder politiet. De vil etterforske saken nøye, og ifølge operasjonsleder Kenneth Sætre er det for tidlig å si noe om årsak til ulykka.

Flere har tatt til orde for å få satt ned fartsgrensa i dette området av Ellingsøya