Sjukehusenes pasientadministrative system og elektroniske pasientjournal skal skiftet ut og det arbeides nå med å inngå samarbeidsavtaler med kommunene, melder Helse Midt-Norge i en pressemelding.

– Vi ønsker et felles system for hele helsetjenesten i Midt-Norge. Den nye elektroniske helsejournalen blir et sentralt virkemiddel for utvikling av helsetilbudet både i kommuner og sykehus. Vi mobiliserer nå personell og ressurser for å legge grunnlaget for en omfattende anskaffelse. Styret for Helse Midt-Norge RHF vil bli invitert til å gjøre ta beslutning om å iverksette anskaffelsesprosess i høst. Selve konkurransen om oppdraget vil etter planen bli kunngjort i år. Kontrakt kan bli signert i desember 2017, sier adm.dir. Daniel Haga i Helse Midt-Norge RHF.

Vanvik skal lede arbeidet

Som Sunnmørsposten skrev i går, vil direktør for eierstyring, Torbjørg Vanvik få ansvar for å forberede styresak om investering og anskaffelse av nytt journalsystem. Hun fratrer derfor sine verv i de lokale helsestyrene, blant annet Helse Møre og Romsdal.

Les også: Vanvik ut av helsestyrene

En ny eierrepresentant skal derfor inn i styret, og oppnevnes i foretaksmøte 30. april. Det blir for stor arbeidsbelastning for Vanvik å fortsette i styrene samtidig som hun skal lede arbeidet med nytt system.

Samhandler

Helseforetakene har i dag et journalsystem som bare brukes av dem. Dette har vært brukt i 20 år, og derfor er tiden moden for oppgradering. Helse Midt satser på å få bedre bruk av ressurser og mer effektive pasientforløp når nytt system er på plass. Det skal også samhandles med kommunehelsetjenesten og fastleger.

Ingen leverandør er foreløpig valgt, og ifølge pressemeldingen ønsker Helse Midt nå leverandører velkommen til å delta i konkurransen som forventes kunngjort i siste del av 2015.