Telenor utdvider 4G-dekningen på Sunnmøre.

På Sunnmøre får kommunene Haram, Herøy, Skodje, Sula og Ørskog ny 4G innen utgangen av 2015.

– Dagens raske utvikling med smarttelefoner og nettbrett stiller økte krav til mobilnettet, og med 4G tar vi et viktig steg mot økt kapasitet, høyere hastigheter og bedre surfeopplevelser, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge.

4G+ til flere kommuner

NetCom har nå 4G i 271 kommuner, og med det har 82% av befolkningen tilgang til deres 4G-dekning. Alle kommuner får 4G fra Telenor i 2016.

Både Telenor og Netcom videreutvikler 4G-nettet, og Telenor sier for sin del at omtrent halvparten av Norges kommuner vil få 4G+ før sommeren.

I Romsdal, Nordfjord og på Sunnmøre er 4G+ allerede på lufta i følgende kommuner:

  • Romsdal: Vestnes og Rauma.

  • Nordfjord: Eid, Selje, Stryn og Vågsøy.

  • Sunnmøre: Giske, Hareid, Herøy, Stranda, Volda, Ørsta og Ålesund.

– Denne oppgraderingen av 4G-nettverket innebærer at Telenor kombinerer flere 4G-frekvenser, som vil gi en drastisk økning i både kapasitet og hastighet for kundene. Selv om 4G+ vil gi teoretiske datahastigheter på opptil 300 Mbit/s, er det viktig å påpeke at denne oppgraderingen vil frigjøre ressurser i 4G-nettet. Det betyr at også de kundene med 4G-telefoner får stor glede av 4G+,  sier Bjørn Amundsen i Telenor.

Symbolet 4G+ vil vises på skjermen til mange av mobilene som støtter løsningen.

– Etter grundig testing flere steder, er vi nå klare for å rulle ut 4G+ massivt i hele Norge. 4G+ vil kunne gi surfehastigheter opp mot 300 Mbit/s. Og her går vi offensivt frem, det meste av Telenors 4G-nett skal oppgraderes med teknologien, og allerede første halvår i 2017 vil jobben være gjennomført. Både i byene og i distriktene skal våre kunder få oppleve dette store dekningsløftet, sier Bjørn Amundsen.

Men...

Dette er en god nyhet for mange mobilbrukere, men listen over mobiltelefoner som støtter 4G+ mangler et par store aktører: Apples Iphoner, og toppmodellene til HTC og Sony.

Telenor og Netcom oppgir at følgende telefoner har støtte for 4G+ foreløpig: Samsung Galaxy S5, S6 og Note, Motorola Nexus 6, Huawei Honor 6, LG G Flex.