I Sunnmøre tingrett forklarte først en tiltalt 31-åring at han bare var sjåfør, og at han var på hotellet da innbruddet skjedde. Også den andre tiltalte, en svensk 35-åring med bakgrunn fra Balkan, sa at hans rolle var liten. I alle fall når det gjaldt planlegging, og fordeling av utbytte.

- Jeg skulle til Norge for å prøve å finne jobb. Men på reisen mistet jeg min sunne fornuft, forklarte 35-åringen i Sunnmøre tingrett.

Angrende synder

I retten stod han fram som en angrende synder, som ble dratt inn i noe han egentlig ikke ønsket å være med på. Han reiste til Norge sammen med den andre tiltalte, og en tredje person, som er siktet, men som politiet ikke har fått tak i. I følge den tiltalte 35-åringen var det denne tredje personen som dro han inn i innbruddet.

- I Molde møtte vi noen av hans venner. Det var da det ble snakk om innbrudd. De lovde meg at jeg skulle få slettet gjeld dersom jeg ble med på innbruddet, forklarte tiltalte.

Profesjonelt utført

Politiet har tegnet et bilde av et profesjonelt utført innbrudd, og har videoopptak som viser mistenkelige aktiviteter både på Roseby i Molde og på Moa. På begge kjøpesentrene ble sensorer på alarmer satt ut av spill. Og så ble selve innbruddet utført av tiltalte og den siktede. To ukjente personer, som tiltalte bare kjenner tilnavnene på, spilte også en viktig rolle, både før og etter, forklarte han.

- De var disse to som tok med seg utbyttet, forklarte 35-åringen.

Utbyttet, som er verdt 2,1 millioner kroner, har ikke kommet til rette. Den tredje som er siktet er fremdeles på frifot. Det samme er de to andre som skal ha vært innblandet.

- Jeg angrer og ønsker å gjøre opp for meg, sa 35-åringen i retten, som erkjenner straffeskyld.

Han støttet også den medtiltalte sin versjon av saken.