Inspirasjonsdagen for elevene på restaurant og matfag på Borgund videregående skole ble noe helt spesielt denne gangen. Stjernekokk Bent Stiansen ga elevene en dag de virkelig satte pris på.

Michelindrømmen

Ikke alle elevene på linja planlegger å bli kokk. Men det gjør Thomas Breivik.

- Drømmen er å jobbe på en restaurant med Michelin-stjerner. Det hadde vært noe, sier Thomas.

Les også: Sausen gjorde susen

Stjernestatus

Bent Stiansen har selvsagt stjernestatus blant folk som er over snittet interessert i mat, og onsdag fikk elevene nyte godt av hans erfaringer en hel dag. Det hele ble avsluttet med at elevene laget en seksretters middag som de serverte til 16 spesielt inviterte gjester.

Overraskelse

Men inspirasjonsdagen startet med at Bent Stiansen holdt foredrag om sitt liv som kokk, om karrieren, konkurranser og restauranten Statholdergaarden.

Så var det klart for å teste ferdighetene til gjesten.

- Elevene hadde fylt en kasse med råvarer de hadde plukket ut, forteller Sissel T.P. Brennholm som er avdelingsleder på restaurant og matfag. Så fikk han beskjed om å lage mat av det som lå i kassen.

- Det tok han helt instinktivt gitt, sier Thomas Breivik beundrende. Vi andre hadde nok klødd oss lenge i hodet før vi gikk i gang.

Gjør som flere enn 22.000 andre - lik smp.no på Facebook

Lærerikt

Mathias Vegsund var også imponert over måten Stiansen jobbet på.

- Det var virkelig både lærerikt og morsomt, sier Mathias som ikke har planer om å gå inn i kokkeyrket. Men drømmedagen med Stiansen satte han virkelig pris på.

Gjestene som skulle spise seksretteren så også ut til å ha det helt fint, og det skulle bare mangle med denne menyen:

  • Persille og hvitløksgratinerte blåskjell med urtesalat

  • Varmrøkt laksefilet med selleripuré, marinert sopp og engsyrevinaigrette

  • Lettristet torskefilet med syltede artisjokker og estragon-hvitvinsaus

  • Honning- og pepperstekt andebryst med pastinakkpuré, smørkokte sukkererter, ristede epler og solbærsaus

  • Varm Edel Frue-suppe med anisgrissini og Kraftkarkrem i vannbakkelskuler

  • Frukt og bær i sauternesgele med vaniljemousse

Bon appétit!

Bent Stiansen sammen med Thomas Breivik som håper at han en dag skal jobbe på en restaurant med stjerne. Foto: Hilde Hovik
Varmrøkt laksefilet kom som nummer to i seksretteren.
Skolen hadde invitert gjester som fikk smake resultatet av elevenes innsats med Stiansen som mentor. Foto: Hilde Hovik