Kjersti Stenseng har blitt Aps nye partisekretær med ansvaret for hele den store partiorganisasjonen. Torsdag besøkte hun Ålesund sammen med med stortingsrepresentantene Else-May Botten, Anette Trettebergstuen og Anniken Huitfeldt.

Startet tidlig

Mange har fått med seg at Ap har startet valgkampen rekordtidlig, og Ålesund er en av kommunene som skal få ekstra oppmerksomhet fra Youngstorget.

– Vi har plukket ut en kommune i hvert fyllke som skal være såkalte pilotkommuner og følges ekstra tett opp, sier Stenseng. Men det er ikke sikkert at resultatet av dette kommer for full til høstens valg. Dette er et langsiktig arbeid.

Frokost

Partisekretæren startet dagen i Ålesund med å spise frokost sammen med partifeller fra Ålesund, Sula og Giske. Alle tre ordførerkandidatene var på plass, og den gode stemningen fra landsmøtet sitter godt i ennå, forsikret Eva Vinje Aurdal.

Arbeiderpartiets sagnomsuste og velsmurte valkampmaskineri er som sagt godt i gang, men Kjersti Stenseng understreker at dette maskineriet ikke er noe annet enn partiets 58.000 medlemmer.

– Mange av disse vil gjerne gjøre en innsats for partiet som frivillige, og flere kan nok misunne oss entusiasmen disse viser, mener partisekretæren.

Ålesundspartiets ambisjoner om å ta over i den blå kommunen, er selvsagt også notert hos partiet sentralt.

– Vi satser på å få så mange ordførere som mulig - Ålesund inkludert, sier Stenseng.

Også i Giske og i Sula tar ordførerkandidatene mål av seg til å erstatte henholdsvis Knut Støbakk og Geir Vegsund.

– Støbakk har vært en god ordfører for Giske, og han har fått med seg folk fra mange leire, sier Roar Dyb-Sandnes. Nå går han ut av politikken, og vi har absolutt en sjanse til å overta makta i Giske. Det hjelper selvsagt også at Høyre er splittet, sier ordførerkandidat Dyb-Sandnes.

Kollega Jim Arve Røssevold ser også lyst på utsiktene til å gjøre et så godt valg at han kan ta over ordførerklubba i Sula.

Tett program

Partisekretæren hadde ellers et tett program i Ålesund der hun besøkte Larsgården skole der temaet var samarbeid mellom skole og næringsliv. Det ble også tid til et møte med Vard Group.

Anniken Huitfeldt besøkte hybelhuset for enslige mindreårige asylsøkere i Vegsund, mens Anette Trettebergstuen rakk bedriftsbesøk både på Ellingsøya og på Sula.

Torsdag kveld arrangerer partiet politisk kafé med temaet "Hvordan få flere damer til byen vår?"