Det har vært mye trøbbel med ferjesambandet Hareid - Sulesund i det siste. Køene med gjenstående biler har vokst på Hareid, og hotelldriver Linda Haddal Røssevoll har derfor kommet opp med et nytt konsept.

– Jeg klekket ut ideen i dag. Det er faktisk ikke tull, sier driveren av Melshorn hotell, et steinkast unna ferjakaia.

På Facebook annonserer Haddal Røssevoll nå med tilbud på "venteball" (potetball) til folk i gjenstående biler i ferjekøa.

– Vi inviterer alle uheldige og frustrerte reisende som ikke kommer med ferja til å få hjemmelaget potetball. Det er gangavstand fra kaia til hotellet, så du beholder plassen din i køa ved å la bilen stå. Eller så kan du ringe, og vi bringer, skriver Haddal Røssevoll på hotellets side.

Har merket salgsøkning

– Er det humoristisk ment, eller ser du muligheten til å tjene noen ekstra kroner?

– Jeg skulle helst sett at trafikken og ferjene gikk som normalt, men når folk må stå over avgangene, og er sultne på vei hjem fra jobb, tenkte jeg det kunne være lurt å opplyse om at vi driver med catering.

Ifølge hotelldriveren har det faktisk blitt solgt en del ekstra potetball denne torsdagen.

– Jeg vet ikke om alle kundene har stått i ferjekø, men det har vært litt bedre salg enn normalt. Klokka 17 var ikke ferja kommet, så det har vært en del forsinkelser og kø i dag også, sier Haddal Røssevoll.

– Hvordan kom du på ideen?

– Det har vært fleipet en del om å tilby billig overnatting, men når det er et par timers venting så legger ikke folk seg inn på hotell, men mat trenger jo alle. Da ble "venteball" en god idé, særlig når det er så mye tullball ellers, ler hun.

Haddal Røssevoll forteller at catering til ferjekø blir opprettholdt som tilbud på Hareid helt til ferjesambandet er i normal drift igjen.

Fra Facebook-siden til hotellet. Foto: Faksimile