Fredag la regjeringen fram plan for utvikling og drift av Johan  Sverdrup feltet. Den bør behandles før Stortinget tar ferie 19. juni.

Les også: – Se mot norske leverandører

Største på mange tiår

– Dette er største industriutbygginga i Norge på mange, mange tiår. Det er store ting som må behandles før ferien,  konstaterer Grimstad,  medlem av energi- og miljøkomiteen på Stortinget. Det kan bli kamp om saksorførervervet innad i komiteen.

– Johan Sverdrup vil gi betydelige bidrag som fører til at nedturen innen oljesektoren ikke blir så bratt. Det er ikke noen som ikke blir berørt av en så stor utbygging; alt fra redri og supplyskip til ingeniørtjenester, påpeker han.

Tåler oljepris på 32 dollar

Utbyggingen  av denne elefanten, som Johan Sverdrup-feltet kalles, innebærer flere byggetrinn. Ifølge dagens Næringsliv vil

første byggetrinn koste 117 milliarder kroner. Ifølge Statoil vil utbyggingen av Johan Sverdrup være lønnsom med en oljepris helt nede på 32 dollar per fat. I dag er oljeprisen til sammenligning 65,35 dollar per fat.

Grimstad sier det er bred politisk enighet om elekstrifisering fra land. Han sier det er sagt at elektrifiseringen også skal være på plass til andre byggetrinn.