En mann skal ha falt fra 3.etasje og ned på bakken ved Skansekaia i Ålesund.

Ulykka skjedde på en byggeplass og politiet fikk første melding klokka 14.40.

– Politi og ambulanse har rykket ut til stedet. Ifølge melder skal vedkommende være ved bevissthet. Vi vet ikke skadeomfanget ennå, sier operasjonsleder Per Åge Ferstad ved Sunnmøre politidistrikt til smp.no.

– Den skadde er i ambulansen og de kjører fra stedet nå i retning sjukehuset, melder politiet klokka 15.07.

Falt fra stillas

AMK melder at den skadde er bevisstløs og at han stabiliseres i mottak ved sjukehuset.

– Det er snakk om mulig brudd på hodeskalle, opplyser politiet.

Basert på vitneforklaringer har trolig stillaset den skadde sto på, rullet.

– Det ene hjulet har trillet ned i et hull og stillaset veltet. Beregninger på stedet tilsier et fall på åtte meter, opplyser Ferstad klokka 15.32.

Arbeidstilsynet kobles inn

Politiet er i gang med etterforskning etter arbeidsulykka. Det er for tidlig å konkludere ifølge politiet, men det blir sentralt om stillaset var forsvarlig sikret.

– Det er slik at selv om stillas har hjul, så skal hjulene være låst. Ifølge observasjoner fra vitner har stillaset trillet, sier Ferstad til smp.no.

Arbeidstilsynet er varslet og vil foreta sine egne undersøkelser på stedet.

– Vi har fått melding, men saken blir ikke fulgt opp fra vår side før på mandag, sier tilsynsleder Inger Marie Seth i Arbeidstilsynet.

– Alvorlig

Ved 18-tiden opplyser Helse Møre og Romsdal at en mann har svært alvorlige skader etter fallet. Statusen for vedkommende er uavklart og mannen er fløyet til St. Olavs hospital i Trondheim.

Sjukehuset i Trondheim opplyser klokka 21.12 at mannen fortsatt er alvorlig skadd, men at vedkommende nå har status som stabil.

Ambulanseutrykning i Ålesund. Foto: Stig Vågnes