– Redningsselskapet har jobbet tett sammen med både Utenriksdepartementet og Justis- og beredskapsdepartementet i denne saken. Vi har nå gitt dem et konkret tilbud om at vi stiller en av våre største skøyter til disposisjon for operasjonell virksomhet i Middelhavet, sier generalsekretær Rikke Lind.

Det er redningsskøyta RS Peter Henry Von Koss som stilles til disposisjon. Den er 23 meter lang og har et mannskap på åtte som går i turnus. Det er fem lugarer om bord og et eget dykkerrom for undervannsoperasjoner. Skøyta har også stor tauekapasitet.

Regjeringen har allerede lovet at Norge skal sende et sivilt skip til Middelhavet så raskt som mulig for å bidra i operasjonen Triton, som organiseres av EUs grensekontrollorgan Frontex.

En redningsskøyte vil eventuelt komme i tillegg til dette, opplyser statssekretær Jøran Kallmyr (Frp) i Justis- og beredskapsdepartementet.

– Det er flott at Redningsselskapet ønsker å bidra med en redningsskøyte i Middelhavet. Vi har mottatt en rekke tilbud fra flere ulike aktører som alle ønsker å bidra, sier han.

– Vi vil undersøke med Frontex om det er ønskelig med et slikt bidrag. Triton har bedt Norge om skip som kan håndtere flere hundre flyktninger. (©NTB)